sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Nukkekotini

Pienenä minulla oli pahvinen nukkekoti. Isompana aina ajattelin, että joskus vielä ostan tai teen nukkekodin. Olin kai maininnut asiasta ääneenkin, koska jouluna 1996 sain mieheltäni lahjaksi kuvassa vasemmalla olevan nukkekodin. Esikoisemme oli parin kuukauden ikäinen, joten minulla oli aikaa sisustaa nukkekotia (hah).
Oikeanpuoleisen nukkekodin ostin kesällä 2005 Tampereelta. Kun sattui saamaan halvalla, niin ostin sen ajatuksella "kyllä nukkekoteja aina tarvitaan". No heti talvellahan sitä piti ruveta värkkäämään kuntoon.

Tässä vanhemmassa nukkekodissani asuu sekalaista kansaa. Enimmäkseen lauma itsehuovuttamiani pieniä nalleja. Asukkaat elävät tällä hetkellä vähän siivottomasti.

Kun esikoinen vähän kasvoi, hän söi muun muassa nukkekodin keittiön orressa olleet näkkileivät ja repi pikkuruiset keksipaketit auki herkkjen toiveissa.


Uudemmassa nukkekodissani asuu vanha rouva nimeltään Siiri. Älkääkä luulko, että Siiri nukkuisi kylpyhuoneessa. Kylpyhuone on kyllä hänen makuuhuoneensa perällä, mutta siinä on näkymätön seinä välissä! Siirillä on vasta ollut remonttia, joten esimerkiksi taulut eivät ole vielä seinillä.

Tässä Siirin keittiö. Tuon hella-hyllysysteemin olen tehnyt kirpputorilta ostamastani oliiviöljypullotelineestä.

Siiri on kova tekemään käsitöitä, joten hänellä on oma käsityöhuoneensa.

Molemmat nukkekodit ovat viime aikoina olleet vähän huonolla huolenpidolla. Mutta nukkekotiharrastuspuuska iskee aika ajoin ja silloin taas jotain tapahtuu.

1 kommentti:

  1. Katkerana voin vain todeta, että isosiskoilla ei koskaan ollut nukkekoteja.
    Ainakin minä olisin halunnut. Niitä ei varmaan sitten oltu vielä keksitty, kun isosiskot oli pieniä... Toiveissa olisi joskus vielä omistaa sellainen.

    Nuo sun nukkekodit on kyllä aivan ihania ja oot paljon niihin omin käsin värkännyt. Sympaattisia!

    VastaaPoista