perjantai 29. toukokuuta 2009

Kuva kankaalle

Kuvan voi siirtää kankaalle monella eri menetelmällä. Nyt siirsin kuvan tällä.

Vastaavaa on monella valmistajalla, tuo sana akryyli-matta on ostaessa oleellisinta. En edes tiedä mihin tätä edes oikeasti käytetään. Väittävät, että homma onnistuu myös vaikka erikeeperillä. Minä kokeilin kerran erikeeperin halvalla sukulaisella, eikä onnistunut.

Ensin tulostetaan kuva LASER-tulostimella. Mustesuihkutuloste ei siis käy tähän hommaan. Ja tässä vaiheessa on hyvä huomioida, että kuva tulee peilikuvana kankaalle.

Sivele akryyli-mattaa tulosteeseen ja kankaalle, jolle haluat kuvan siirtää. Suosittelen vaaleaa kangasta.

Anna kuivua mielellään seuraavaan päivään.

Kastele kankaalla oleva tuloste. Odota hetki, että paperi kastuu kunnolla.

Sitten alat hieroa paperia sormenpäällä. Paperi lähtee ensin tuollaisena rullamaisena nöyhtänä, loput on lähes huomaamatonta paperihiutaletta. Ole varovainen, sillä myös kankaalle jäävä kuva voi vahingoittua herkästi. Sopivan tekniikan oppiin nopeasti.

Ja kun kaikki paperin nöyhtä on pois, niin siinähän se on. Kuva kankaalla. Kun se kuivuu, niin yleensä huomaa, ettei sittenkään tullut hierottua kaikkia paperia pois. Mutta ei muuta kun vettä sormenpäähän, ja taas voi jatkaa hieromista.

Sitten muutama varoittava sana. Jos kuivattaa akryyli-matalla siveltyä kangasta sanomalehden päällä, niin sanomalehti tarttuu kankaan nurjalle puolelle. Minäkin olen niin viksu, että kuivatan sen muovikassin päällä.

Niin kuin huomaatte. Eli älä kuvata kangasta muovikassin painatusten päällä, sillä nekin voivat tarttua kankaaseen... Ja näkyvät läpi kuvan puolelta...

000

Olipas ihanaa leikkiä Arja-tätiä! Lapsuudessa telkkarista tuli Arja-tädin vetämä Tenavatuokio. Joko siinä, tai sitten senaikaisessa joulukalenterissa tuli askartelu-osio. Nyt huomasin, että olen aina salaa halunnut olla Arja-täti!

Kuva, jonka tässä siirsin kankaalle päätyi kummipojan ylioppilaskorttiin. Voinen esitellä sen tässä, sillä mikäli kummipoika vierailee blogillani, niin tuskin enää tälle iltaa tai huomisaamulle täällä käy. Tai jos käy, niin sitten tulee todistettua, että tämä on TODELLA kiinnostava blogi.

Kuva on siirretty luonnonvalkoiselle lakanakankaalle. Vihreälle kankaalle on kirjoitettu ompelukoneella muutamia kummipojan lapsuudessaan lausumia suuria viisauksia. Ja sitten siinä on hänen vanhat henkselinsä, liikennemerkki ja Muumipappa. Ja kaikki siis ommeltu farkkukankaalle.

17 kommenttia:

 1. Kiitos Arja-tati! Kokeilen Suomessa, silla en oikein usko osaavani oikeaa purkkia taalta loytaa. Tai sitten loydan. Voi miten ihana kortti! Kummipoika tykkaa takusti.

  VastaaPoista
 2. Hieno, uniikki kortti. Olen ihailusta sanaton.

  Kiitos tuosta ohjeesta. Taytyy ehdottomasti kokeilla. Sait prosessin kuulostamaan helpolta.

  VastaaPoista
 3. Sain kipinan ja kipitin heti paikalliseen taidetarvikekauppaan Lissun kanssa. Eivat osanneet neuvoa, mutta otettiin sellainen saksassa tuotettu purkki, jossa oli monen muun sanan joukossa akryyli ja matta (joka italiaksi tarkoittaa hullua, naispuolista).

  Kokeilu ONNISTUI ja nyt kehraan taalla kilpaa kissojen kanssa. Hieno. Helppo. Nyt minua ei taas pysayta mikaan. KIITOS!!!

  VastaaPoista
 4. Elena soitti asken ja hyrisi kannykassa ilosta. Taitaapi naissa talouksissa syntya kuva jos toinenkin. Grazie mille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos vinkista. Ensin ajattelin saastaa suomeen mutta pakko kayda kurkistamassa loytyisiko taika-ainetta taaltakin.

  VastaaPoista
 6. No olkaapa hyvät, kuulostaa hauskalta. Ja totta, se on helppoa ja mukaansatempaavaa! Ja kummipoika tykkäs kortista!

  VastaaPoista
 7. Unohtui kertoa, että tänään olen saanut märistä Suvivirren tahtiin! Kesä voi tulla.

  VastaaPoista
 8. Ja minä taas olisin aina halunnut salaa olla Kyllitäti!

  Kortti oli hieno, juhlakalu komea, juhlat kaikinpuolin onnistuneet, mutta tämä voilepäkakuntekijäkahvinkaatajatarjoilija on nyt tosi uupunut...

  VastaaPoista
 9. Ihana etta sait marista!!! (Siis aakkosilla! Hoh!!) Kortti laitetaan varmaan seinalle.

  VastaaPoista
 10. Satu.p: Joo, muistatko ku leikit Kylli-tätiä ja minä olin kateselija?
  Lissu: Jätin tarkotuksella siitä ripustussysteemin pois. Ei tule pojalle loppuiäksi paineita, että tuo täytyy olla seinällä, kun kummitäti tulee kylään!

  VastaaPoista
 11. Sitä jäinkin illalla miettimään, että ei se Kylli-tätin ihannointi tainnut jäädä pelkästään salaiseksi haaveeksi.

  VastaaPoista
 12. Hei, eksyin tänne Elena blogista. Ja heti vastassa aine, joka on askarruttanut. Kiitos seikkaperäisistä kuvansiirto-ohjeista!

  VastaaPoista
 13. Hieno idea! Osaatko sanoa, kestääkö siirtokuvallinen kangas pesukonetta? Jos siis haluaisi ihan johonkin käyttötekstiiliin kuvan painaa...

  VastaaPoista
 14. Hei! En usko, että tällä tekiikalla siirretty kestää pesukonetta. Mutta voihan kokeilla...

  VastaaPoista
 15. hei kiitos vitusti tästä ! t. rami , 53 v

  VastaaPoista
 16. Kiitos selkeistä ohjeista. Täytyypä heti kokeilla :)

  VastaaPoista
 17. Hei, kestääkö tällä tavalla kuvan siirto kuinka hyvin kankaassa, kannattaako tehdä esim. kangaskassii/paitaan?

  VastaaPoista