lauantai 27. kesäkuuta 2009

Nappikauppaa

Kerran kesässä pitää käydä Sysmässä. Siellä on hieno kirjakauppa ja mukavia kirpputoreja.

Toissa viikolla oli tämänkesäisen Sysmän-reissun vuoro. Silmä osui johonkin ale-kylttiin Salminen-nimisen kaupan pihalla. Hypistelin kaupassa naisten vaatteita, kunnes silmäni osuivat alakertaan vievien portaiden tasanteella kylttiin: "Loput käsityötarvikkeet - 50 %". No sieltähän se löytyi se paljon puhumani virkkuukoukku. Mutta sieltä löytyi myös aarre, jota olen sulatellut näihin päiviin asti.

Hyllyn nurkassa oli kenkälaatikko, joka oli puolillaan sekalaisia nappeja. Kädet tärisivät jo hieman, kun menin myyjän puheille kysymään hintaa koko nappilaatikolle. Myyjä lähti tiedustelemaan asiaa takahuoneesta ja lopulta takapihalta. Minä mietin kuumeisesti, että mitähän jos myyjä kysyy paljonko minä tarjoan tuosta läjästä. "Olisiko viisi euroa liikaa?", kyseli myyjä tultuaan takaisin.

No ei ollut viisi euroa liikaa. Tuo kuva nappilaatikosta ei ole paras mahdollinen, mutta voinette arvata, että noita nappeja on tullut silmäiltyä jo useampia kertoja. Niin, ja turha tälläkään kertaa kysyä, että mitä minä noilla napeilla teen. Ei harmaata aavistustakaan, mutta johonkin minä noita ihan varmasti tarvitsen.

Kiitos kaikille kannustuksesta virkkausopinnoissani. Kaulahuivi on edelleen työn alla. Toisessa pussukassa kulkee mukana värkit isoäidinneliöiden virkkaamiseen. Eli kyllä sekin homma etenee.

10 kommenttia:

 1. Sita et taida osata tinkia. Oisit varmaan saanut koko laatikollisen neljalla joka kolmella eurolla. Vaikka kylla mina olisin jopa kympinkin noista aarteista antanut. Eihan viidella eurolla nappikaupasta juuri mitaan saa. Nyt taas oottelen, missa napit putkahtelevat esiin. Vaikka niissa virkkaushommissako?

  VastaaPoista
 2. Kyllä laatikollinen nappeja on aina hyväksi. Skotlannin maalla on kuulemma tapana että kun talon tytär menee naimisiin, antaa äiti hänelle omasta nappilatikostaan x-osan uuden nappilaatiokon perustamiseksi.

  VastaaPoista
 3. Mika onnenpotku. Aarteita. En kysele.

  VastaaPoista
 4. sufferiina kirjoitti:

  Aarteen olet kyllä löytänyt :)Minä oon virkannut jo monta päivää paikallisella uimarannalla ja saanut hämmentyneitä katseita osakseni kun kaivan repusta viltin päälle läjän värikkäitä VILLAlankoja! Voishan sitä jotain kesäisempääkin yrittää mutta kun villalangat on niin ihania, ettei niistä voi luopua edes 30 asteen helteessä! Mielenkiinnolla ja kunnioitusta herättävin tuntein seuraan virkkauksesi edistymistä ;)

  VastaaPoista
 5. Voi tuollaisesta aarteesta voi vain unelmoida, Onnea sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Ihana blogi löytyi täältä Titityyn kautta! Tulen uudestaan lueskelemaan tarkemmin! Tuo kirjalista kuulostaa aikalailla samalta kuin meikäläisen...

  Mahtava löytö!

  VastaaPoista
 7. Voisipa sitä pölöjemminkin kesälomansa viettää...riipukeinukuvia kaipaillen

  VastaaPoista
 8. Voisit kyllä pikkuhilijaa jo päivittää tätä blogias.

  VastaaPoista
 9. Minä taidan olla joskus tuota nappilaatikkoa hypistellyt Sysmän Salmisella käydessäni. Joka kesä siellä piipahdan, melkein.
  Onnea virkkuusharrastamisellesi.
  Oma käsityöni odottaa uutta inspistä. Tekeillä on neule pojanpojalle, sellainen dinovillapusero.

  VastaaPoista