sunnuntai 23. elokuuta 2009

Aku Ankat pinkassa

Nyt se on tehty. Aku Ankan vuosikerta 2008 on järjestyksessä ja pinkassa.

Oikeassa olet, ei se tosiaankaan hommana ole aivan niin iso, että sitä kannattaisi blogissaan koko maailmalle julistaa. Mutta tuo tekoni oli henkisesti iso harppaus. Tuolla Aku Ankkojen pinoamisella ja numerojärjestykseen laittamisella astuin ison askeleen kohti suurempaa tekoa.

Tässä kuvassa Aku Ankan vuosikerta 2007 kahteen kirjaan sidottuna. Ja nyt tuosta viime vuoden vuosikerrasta pitäisi synnyttää vastaavanlaiset kirjat.

Asia on ollut vireillä tammikuusta asti. Mutta inspiraatiota odotellessa on mennyt näköjään elokuulle. Nyt en voi enää livetä tästä, koska olen näin niin kuin julkistanut asian olevan vireillä.

Tässä muutkin sitomani kirjat. Kirjansidontakin on oikein mukavaa puuhaa. Homma vaatii hermoja ja tyhjää pöytätilaa. Sekin voi siis olla yksi syy siihen, etten ole saanut asiaa vireille. Menee vähintään kaksi päivää, että saan PIENEN työpöytäni näkyviin kaiken rojun alta.
000

Näyttää tulevan nätti ilma. Ehkä liian nätti pöydän raivaamiseen tai kirjansitomiseen...

8 kommenttia:

 1. Kirjansidonta käsin olisi kiva opetella. Ja kiva idea laittaa akuankat kirjoihin ja kansiin.

  VastaaPoista
 2. Onkohan joku osa-alue teidän suvussa, mitä te ette hallitse edes 'kotitarpeiksi'? No, ehkä suola. Vai ei? Että sekin hoituisi puutarhan mausteilla. Saisi tulla melkomoinen ulkoinen härdelli, eikä teillä sormet menisi solmuun. Omaeloinen suku!

  VastaaPoista
 3. Siis niin nättejä kirjoja! Voih huokailen täällä vaan hiljaksiin... olen ihan myyty. Taitava olet!

  VastaaPoista
 4. Hei, osaat sitoa kirjoja! Kadehdin taitoasi. Upeaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitoskiitoskiitos kaikille. Olen käynyt kaksikin kansalaisopiston kirjansidontakurssia, joilla olen taitoa harjoitellut. Näin kotioloissa kun hommaa tulee tehtyä harvakseltaan, täytyy aina kaivella ohjeet ja muistiinpanot esille. Mutta suosittelen tätäkin, mukavaa puuhaa. Ja Lissu: Kyllä niitäkin osa-alueita löytyy.. Mutta jos keittää potut meriveteen, niin eihän siinä paljon suolaa tarvita. ;-)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kirjoja! Mies tilasi itselleen vähän aikaa sitten Aku Ankan. Voi kun saisi sidottua ne noin, niin eivät leviäisi ympäriinsä. Tosin meillä ovat kyllä enemmän minun aikakauslehteni sikin sokin joka paikassa kuin nuo miehen Aku Ankat.

  VastaaPoista
 7. Ofelia: Olen määrännyt lapset laittamaan Aku Ankat tiettyyn paikkaan talteen, että koko vuosikerta varmasti pysyy tallessa. Nyt kun olen aloitellut tuota hommaa, minusta tuntuu, että lapset eivät ole edes uskaltaneet lukea koko lehtiä. Ovat niin sileitä. Mutta saavatpahan sitten lukea kirjana (mikäli saan ne valmiiksi!).

  VastaaPoista