tiistai 22. syyskuuta 2009

Milloinhan sytyttää

Täällä on edelleen odoteltu, että milloin sytyttää. Meinaan vaan, että jos ihminen pitää muka oikein käsityöblogiakin, niin pitäisi varmaan edes joskus olla jotakin käsitöitä esiteltäväksi asti. Tälle syksylle on esitelty kaikenmoisia ideoita, aikomuksia ja tarvikkeita, mutta ei oikein mitään tolkkua aikaansaannosta.

No ei sitä ole nytkään. Aloittelin kyllä eilen laukun ompelemista pienistä farkkuhaalareista, jotka ostin kirpparilta kesäkuussa. Alku näyttää ihan lupaavalta, mutta kunnon innostus puuttuu.

Katselin sunnuntaina, kun sekä äiti että sisko kutoivat (eivät siis neuloneet, kun ei meilläpäin neulota) vantusta. Näytti niin mukavalta touhulta, että piti minunkin aloittaa.

Aloittelin vantusta samaisesta hahtuvasta, jota neulahuovutin jo siihen jakkuun, josta ei puhuta. Kudon kaksinkertaisesta hahtuvasta, mutta hahtuva koko ajan katkeilee. Se ei kuitenkaan ole suurin ongelma. Suurin ongelma tässä kutomisessa on, että nyt on sitten taas sormenpäät turrana. Eli saas nähdä tuleeko valmista tästäkään.

Edelleen siis odotellaan.

Lähden koulun vanhempainiltaan kuulemaan miten elo yläasteella sujuu.

11 kommenttia:

 1. Vanttuut tuli valamiiksi ja saivat pojalta hyväksynnän. Sen jälkeen olen aloittanut yhdet polvisukat, yhden huivin ja yhdet tossut. Purkuun menivät. Nyt ei oikein inspiroi mikään. Sun hahtuva sensijaan näyttää ihanalta.

  VastaaPoista
 2. A_II
  Vai että muka oikein käsityöblogia pitää ...
  Luulenpa tämän blogin olevan ideoitten ja
  innostuksen lähde monelle, joten ei mitään
  "muka oikeen".
  Hyvän näköistä silmukkaa oot tehny, kyllä
  tuosta vielä vantus tulee ja vielä kun teet
  toisenkin niin sittenhän niitä on jo kaksi.
  Sytyttää se, lanka kytee jo.

  VastaaPoista
 3. Oottele vaan ihan rauhassa, eläkä hättäile! Aivot siellä tekkee hommiaan iliman että niitä turhaan hoputtellee. Rötkähä pitkäkseen ja paa silimät kiinni. (Onko tämä nyt edes sinne päin teitin kieltä?)

  VastaaPoista
 4. Onhan tässä syksyä jäljellä saada aikaa vaikka mitä. Hitaasti kiiruhtaen...

  VastaaPoista
 5. Mitäs sanovat siellä vanahempainillassa?

  VastaaPoista
 6. Hetkellinen sahkokatkos siellakin? Luulen etta lamppusi syttyvat nopeammin kuin taalla:). Kylla se siita viela, rauhassa odottele.

  VastaaPoista
 7. satu.p: Oisko sitä nyt sitten ilimassa, että ei oikein inspiroi. Tuo hahtuva on ihanaa. Kummastaki vanttuusta (jos niin pitkälle asiaa saan vietyä) tullee kylläkin ihan eri väriset, mutta mitäpä se haittaa.
  A_II: Vähän matalapaineita pitelee. Mutta nyt ku sannoit niin huomasin, että kyllähän tuo näyttää vähän kytevän. Ainakin kuvassa.
  Lissu: Niinhän se on, mutta jotenkin tämä tyhyjänpäivänen vötkisteleminen rasittaa. Näähän kohta alat puhua meijän kans ihan sammaa kieltä.
  Linnea: Onhan sitä, mutta kuten jo sanoin, jotenkin rasittaa. Mutta kyllä se taas tästä.
  Lissu: Vanahempainillasa tapasin ihanan luokanvalavojan, jonka valavontaan voi jäläkikasvunsa antaa turvallisin mielin. Ei varmasti anna penikoitten hyppiä pöyvällä, muttei tarvi kurinpittoon pelottelua.

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Tämä vaikuttaa kyllä aika pitkäkestoiselta. Mutta hyvä sentään, että täällä pelaa lamput ainakin muualla kuin pääkopassa :-)

  VastaaPoista
 9. Voih, niin tutun kuuloista. Täällä sytyttää aika vähän tällä hetkellä, aika tahkoamista on tämä oleminen. Jotenkin ihan liian raskasta, vaik ei olekaan. Sit ei jaksa kuin virkata ketjuja putkeen, just ja just. En ole unohtanut 10 totuutta, en vaan nyt täs virees uskalla ladella...vetää liian synkäks. Valoa ootellaan siis täällä myös. Ihanaa hahtuvaa kuitenkin lähelläsi! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Samanmoisen katkoksen sattuessa alan virkata pannulappuja. Eihan niita kovin montaa jaksa tehda, kohta pitaa paasta mielenkiintoisempien tekeleitten aareen.

  Keittio on muuten taynna niita katkosnaytteita.

  VastaaPoista
 11. Satu: Mutta hienoja ketjuja virkkasitkin! Kiitos tsempistä, kyllä tää tästä taas lähtee!
  Elena: Tuo ois kyllä ihan hyvä idea, nyt kun kerta osaan virkatakki ;-)

  VastaaPoista