tiistai 29. syyskuuta 2009

Onnellisempi jakku

Kaapeistani ei löydy hirveän monia keskeneräisiä käsitöitä. Joitakin tosin haudutan tahallaan, kun odottelen ideaa jatkokehittelyyn. Ja joidenkin tekeleiden valmiiksisaattamiseen on voinut mennä jopa viisitoistakin vuotta.

Keskeneräinen käsityö on periksiantamista, luovuttamista. Vaikka työstä näkisi jo keskeneräisenä, että susi tästä tulee, niin teen sen yleensä valmiiksi. Valmiin tekeleen voin helpommin syltätä kaapin perälle.

Eihän tässä mitään talvisotaa olla käymässä, joten pitäisi oppia olemaan itselleen armollisempi. Mutta nyt en voinut. Se jakku, josta ainakaan minun ei pitänyt enää ikinä puhua, huusi silityskaapin perällä olemassaoloaan. Jokin ratkaisu oli keksittävä.

Jakun etumus sai koristeekseen "kaikenmaailmanharakanvarpaita". Ja kiinnitinpä helmaan myös tyttären virkkamaa ketjusilmukkanauhaa.

En edelleenkään tiedä, tuleeko tätä puettua päälle edes renttahelekkupäivinä (paitsi, että nyt se on päälläni). Mutta minusta tuntuu, että jakku on nyt jotenkin onnellisempi. Ja ehkä minä myös.

8 kommenttia:

 1. Mulla kuule löytyy varmasti sitten koko suvun eestä niitä keskeneräisiä tekeleitä. Hyvä, ettet periksi antanu ja jos ei tuu pidettyä, niin sitten niitä ovenpönkkiä siitä.

  VastaaPoista
 2. Musta tuntuu että tää vaan tekee matkaansa kohti aina vaan parempaa...usko vaan, joku päivä se on ihan Mahtava Juttu!

  VastaaPoista
 3. Siis tuohan näyttää tosi namulta! Hyvä sinä! Oikein iloinen!

  VastaaPoista
 4. A_II
  No hyvä, jos oot jotenkin onnellisempi.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, näin kuvankin ja pääsin jopa kommentoimaan. Toivottavasti viesti lähtee! Joo, nyt sulla on takkikin blogitapaamista varten. Tai voishan siitä tehä laukun sitä haitaria varten! olet sinä sitkeä sissi.

  VastaaPoista
 6. satu.p: Niin, mutta sää teetki niin paljon enemmän, että keskimääräsesti siinä tulee enemmän keskenerästäki... Joo, toki tuo joskus vielä ovenpönkäksi muuntautuu, että äläpä huokase helepotuksesta!

  Soile: Jokin siinä vaan edelleen mättää, vaikka harakanvarpaisiini olen aika tyytyväinen :-)

  Satu: Kiitos. On se nyt parempi, mutta ehkä koko jakun malli on jotenkin "huono", eikä se siksi ala miellyttää.

  A_II: Ajoittain, juu.

  Lissu: Sinä olet sitkeä, kun huonoilla yhteyksilläsi jaksat odottaa kuvien aukeamista! Ja kiitos hyvästä vinkistä, haitarilaukku :-)

  VastaaPoista
 7. Jotenkin kiva juttu. Tuo, että pyrit tekemään takkisikin onnelliseksi. Ajatus tuntuu kauhean viehättävältä.

  VastaaPoista
 8. Outi: Tuossahan voi piileä syy siihen, miksi säilön kaikenlaista kummallista tavaraa. Yritän pitää ne kaikki tavarat onnellisina ja poissa kaatopaikalta :-)

  VastaaPoista