lauantai 3. lokakuuta 2009

Pitsikukkavanttuut

Minullahan oli ne vanttuut tekeillä tästä ihananvärisestä hahtuvasta. En minä tiedä, että ruukataanko hahtuvasta kutoa (tai neuloa ;-) ) muita, kuin sellasia huovutettavia jutskia? No vissiin ainakin vaippahousuja.

Kudoin kaksinkertaisella hahtuvalla, ja se katkeili ihan hiivatisti. Ei muuta kuin solmu hahtuvaan, ja taas jatkettiin. Tänään kyllä lueskelin netistä, ettei olisi pitänyt tehdä solmuja, vaan laittaa vaan päällekkäin menemään. No samapa tuo nyt enään on.

Mutta sitä minä vain, että aika eriväriset tulivat vanttuut, kun sitä yhtä väriä oli tuossa kiekossa aina aika pitkästi. Ja sitä paitsi tuo harmaa on paljon paksumpaa, kuin valkoinen ja vaaleanpunainen. Vanttuut ovat siis paitsi eriväriset, niin myös erikokoiset. Mutta samapa tuo.

Virkkasin harmaaseen vanttuuseen oikein pitsikukan!!! Nythän ne ovat ihan samaa paria.

Ja näitähän myös tarvitaan, sillä ulkona on ihan vantuskeli.

Myös poika on ollut kutomispuuhissa. Poika pyysi neuvoja, kun koulussa opettaja ei ehdi neuvomaan. No en kyllä ihmettele. Minä en ikinä kykenisi opettamaan kerralla toistakymmentä oppilasta kutomaan. Aika työlästä nimittäin saada ihan vain yksikin oppimaan. Tämänköhän takia tytär valitsi teknisen työn?

11 kommenttia:

 1. Ihanat yhteenkuuluvaiset vanttuut :) Keksimällä mun mielestä tulee useinkin parasta.

  Olen ollut yhden vuoden opettajan sijaisena ja piti opettaan just vanttuiden tekoa, siis tuli tuo käsitöiden opetus pakkokylkiäisenä, voi se oli kamalaa. Olin sitä paitsi tosi huonokin siinä, mutta että vielä olisi pitänyt yrittää auttaa kaikkia. Voi ei. En edes oikein uskalla muistellla sitä. Jotenkin vain oli selvittävä. Jälkeenpäin hirvittää ne käsityötraumat, jotka aiheutin tyttörievuille.

  VastaaPoista
 2. Kauniit ja hyvin sopivat toisilleen :) Mulla on kans menny hermot monasti ton hahtuvalangan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä niistä tuli suloiset, eivät olisi mitään ilman toista! ;)

  VastaaPoista
 4. Mutta eihän käjetkään ole toistensa peilikuvia! Pääasia että vanttuut lämmittää. Minä se opetin vuosia mm vanttuiden tekoa. Jotkut osasivat jo, koska äiti tai mummo oli opettanut, joten heistä sain iahnia apuopettajia. Josksu huomasin, että vantuunteossa oli raitoa: hienosti tehtyjä ja hieman röpelöisiä. Varmaan kotona oli autettu. Ei haitannut. Ja kunhan yksikin vanttuus tuli melkein valmiiksi, siitähän sai vaikka keppihevosen. Hankalinta oli opettaa vasenkätisille. Onneksi kutomaan voi oppia varttuneemmalakin iällä. Suomessa on edelleen hieman kyseenalainen jako rätti- ja puutöihin. Sääntöjen mukaan pitäisi opettaa vain käsitöitä, siis molempia. Sitä paitsi sukat ja vanttuut voisi jättää ihan valinnaisiin. Jäisi monet harmitukset pois.

  VastaaPoista
 5. Meissä jokaisessa asuu pieni kukkaihminen :)
  Kauniilta ja lämpöiseltä näyttää!
  t.sufferiina

  VastaaPoista
 6. Näyttää sievältä! Tuun huomenne kattoon käjestä pittäin, että onko hyvät. Minusta ei olis opettajaksi ees yhelle oppilaalle.

  VastaaPoista
 7. Kivalta ne näyttää! ja hahtuvaan ei tosiaankaan tartte tehdä solmua, laittaa vaan päät vähän pätkää päällekkäin ja hinkaa ja siinä se

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteistanne!

  Himalainen: Minä olin lukion jälkeen opettajan sijaisena kokonaiset kaksi päivää. Piti pitää muun muassa uskonnontunti aiheesta eläminen avioliitosta. Hiki tulee vieläkin, kun asiaa muistelen...

  Teija: Se on niin kaunista ja mukavantuntoista, mutta...

  Satu: Kiitos! Niin nehän ovatkin luodut toisileen :-D

  Lissu: Tosiaankin, mitenhän tuollaista jakoa saa edes olla olemassa.

  Sufferiina: Näköjään se pitää paikkaansa. Ja kiitos vaikutteista!!!

  satu.p: Ilmeisesti läpäsivät tarkistuksen, kiitos käynnistä!

  Soile: Niin, aika järkeenkäyvä juttu, mutta harvemmin tulee käytettyä sitä ruumiinosaa...

  VastaaPoista
 9. Onnellisessa jakussa vilahtaa tähtikartta. Koko maailmankaikkeus... Hmm... Pakko olla onnellinen, jos maailmankaikkeuden tuntee?

  VastaaPoista
 10. hienot hahtuvaiset!
  kyllä niillä kelpaa!

  VastaaPoista
 11. Linnea: Sinäpä sen sanoit, tähtikartaltahan tuo näyttääkin :-)
  Ritva: Kiitos, kyllä niillä kelpaa!

  VastaaPoista