perjantai 20. marraskuuta 2009

Lauman mukana

En ole niitä ihmisiä, joiden on päästävä uuteen kauppaan tai kauppakeskukseen heti avajaispäivänä. Joskus päädyn noihin paikkoihin työni puolesta, mutta muuten minulla ei ole niihin kiirettä. Muutoinkaan en aina ymmärrä, että ihmiset jonottavat saadakseen halvalla jonkun ihme tavaran. Olen ehkä joskus tullut katsoneeksi moista touhua jopa pitkin nenänvarttani. Ikäänkuin olisin muka tuon homman yläpuolella.

Etenkin tarpeettoman tavaran ostamista yritän välttää. Jos kotona on vaikkapa toimiva radio, kahvinkeitin tai leivänpaahdin, minun on vaikeaa ostaa uutta. Tämä ei siis koske vaatteita, kenkiä tai laukkuja, mutta niidenkin "turhaa" ostamista minun pitää perustella itselleni pitkään, perusteellisesti ja monimutkaisesti.

Eilen vein autoni korjaamoon aamukahdeksaksi. Oletin lähikulmilla olevien kauppojen aukeavan aikaisintaan yhdeksältä, mutta lähdin käveleskelemään. Osuin erään elktroniikkakaupan eteen. Ihmiset kantoivat kaupasta nelikulmaisia noin kolmekymmentä senttiä kanttiinsa olevia paketteja. Siispä sisälle kauppaan. Kaupassa oli pitkä jono, ja kaikilla jonottajilla oli käsissään tuo kyseinen paketti.

Kaupan perältä löytyi pari trukkilavallista noita paketteja. Paketeissa oli radiolla varustettuja olalla kannettavia laukku-jääkaappeja. Niiden hinta oli vähän alle viisi euroa. Kiertelin läjiä kuin kissa kuumaa puuroa. Tuijotin ympärilläni olevia paketteja kahmivia ihmisiä. Mitä ihmettä nuo ihmiset tekevät radiolla varustetulla kannettavalla jääkaapilla?

Aikani kierreltyäni ja tuijoteltuani otin läjästä paketin ja menin jonottamaan kassalle.

Nyt on sitten tälläkin tytöllä radiolla varustettu kannettava jääkaappi.

Eilen illalla pitikin sitten lähteä päivystykseen. Tytär sairastui SIIHEN. Riskiryhmäläisenä hän sai heti lääkityksen ja viikko sitten saadun rokoutteenkin pitäisi vähän vaikuttaa. Eli tästä ei pitäisi ainakaan hänen osaltaan tulla vaikea tauti. Mutta hermostuttavaa tämä on.

9 kommenttia:

 1. Tyttärelle pikaista paranemista!
  SE on ikävä tauti ja sehän SE meilläkin pojassa oli, mutta onneksi nyt lääkekuurilla ja hyvää vauhtia toipumassa.

  Mitähän tuohon kannettavaan jääkaappi-radioyhdistelmään nyt sitten oikein sanoisin....ihan kiva...ja tosi tarpeellinen...

  VastaaPoista
 2. Uskallankohan sanoa, etta tuollainen laukku olisi meidan elamassa vallan kateva, olisi suorastaan luksusta :). Keksin jo monta kayttotarkoitusta - rannalle evaat mukaan, automatkoille,lapsille evaslaukku kouluun, jos tulee pakkolahto, voi heittaa evaat mukaan.No viimeista en just toivo.

  Pikaista paranemista tyttarelle!

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista tyttàrelle! No, sullahan on kans joku tarttunut tauti: ratiojààkaappivirus lienee iskenyt! Mutta eihàn sità koskaan tiedà, milloin sekin tavara on ihan vàlttàmàtòn!!! Minulla oli tànààn vain se pitsiliinavirus: viisi erikokoista, kaunista kàsin virkattua yhteensà kolme euroa.

  VastaaPoista
 4. Rannalle tai piknikille tuo radiojääkaappi olisi varmaan kätevä...

  VastaaPoista
 5. Jospa aattelisitkin, että se ei ole ensinkään jääkaappi vaan laukku missä on radio? Jos siitä ei laukkua saa väännettyä mitenkään niin onhan se kätevä jääkaappi kun rötköttää rannalla, siinä pysyy virvokkeet vilpoisina.
  Hermostuttaahan se, mutta hyvä kun sai lääkkeet. Kyllä se siitä.

  t: Leenuska

  VastaaPoista
 6. Onpa päivitys. Ensin nauratti (mitä ihmettä tosiaan tekee kannettavalla jääkaapilla? ja vielä radio?:DDDDDD) ja sitten hirvitti. SE tauti. Paranemisia sinne ja mahdollisimman laimeata versiota ko. taudista.

  VastaaPoista
 7. Voih, toivon pikaista paranemista tytölle! Ymmärrän hermostumis-tunteen hyvin.

  Ja voi hyvä ihme, aika mieletön löytö! :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista ja parantumistoivotuksista. Potilas on suhteellisen reipas. Ja kiitos hyvistä matkajääkaapin käyttövinkeistä :-)

  VastaaPoista
 9. Jääkaappiradiolaukku on ainakin tyylikkään värinen. Tsemppiä potilaalle!

  VastaaPoista