perjantai 22. tammikuuta 2010

Verhossa

Kerran opettaja laittoi meidät uudemmat käsityökerholaiset tekemään pari työtä ihan kirjan mallin mukaan. Me kun tahdomme olla niin kovapäisiä, että kuuntelemme ohjeet ja sitten teemme ihan miten huvittaa.

Ensin "piti" tehdä aitajuttu. Työssä on erivärisiä organzansuikaleita ja vapaata konekirjontaa.

Sitten tehtiin koivunrunkojuttu.

Olin noita tehdessä hyvin alussa tällä käsityöharrastuneisuuden uudestisyntymisen polulla. Silti kai jotenkin arvelin, että kohta tekeleitäni tursuaa joka paikasta. Niinpä keksin niille paikan. Virittelin olohuoneen erkkerin ikkunaan verhokapan, johon voi lisätä tai vaihtaa töitä.

Sinne syntyi sitten samassa tohinassa pari muuta samantyylistä konekirjontatyötä.

Näiden lisäksi verhokapassa roikkuu joitakin lasten tekemiä aarteita. Verhotankoon voi myös ripustaa keskeneräisä töitä, joiden jatkoetenemistä täytyy funtsia. Ihan toimiva juttu.

Olen ollut viimeaikoina niin keskittynyt piikkimattoiluun ja kaikenlaiseen muuhun terveelliseen elämään, etten ole tullut tehneeksi tuoreempia käsitöitä. Siinä vaiheessa, kun alan esitellä täällä alle kouluikäisenä Sirkku-paketeista askartelemiani taloja, voitte ihan huoleti vähän tökätä, että olisiko jo aika tehdä jotain uuttakin.

Olen myös "lueskellut" Mizyénan blogiarvonnasta voittamaani tunisialaisen Maisons&Jasmins-lehden ensimmäistä numeroa. Mukavalta näyttää. Lehti on ranskankielinen, eikä minun kirjaston c-kasetilta vuonna 1991 opiskelemani "ranskaa matkailijoille" -kurssini taidot ihan riitä sen lukemiseen. Mutta se ei toki haittaa ollenkaan, tapanani on muutoinkin ostella ulkomailta lehtiä, joiden kielestä en ymmärrä tuon taivaallista.

8 kommenttia:

 1. Onpas taas katseltavaa ja ihasteltavaa. Siis piikkimattoilemaan aloit tosissasi. Tànààn nukuin omallani reilun tunnin. Taidan ostaa yhden myòs vuoristomajalle. Tuolla kylillà nàin maton n 14 e. Just samanlainen kuin tàmà nykyinenkin. Halpaa kropan ja mielen hoitoa.

  VastaaPoista
 2. Siis hienoja! Todella! ja kiva idea ripustaa verhotankoon! Voi että tykkään! Tätä jään nyt mietiskelemään kovasti...

  Joko se matto toimii, siis kunnolla?

  VastaaPoista
 3. Semmonen vaihtuva taidenäyttely, kätevä.
  Mulla on sulta lapsena lahjaksi saatu semmonen pehmoapina tallessa. Muistakohan. Semmosta ruskeaa plyyshiä, keltanen naama osa. Oikein soma. Ne sulta saamat Sirkkupakettiaskartelut ei oo tallessa. Sori.

  VastaaPoista
 4. Aivan tosi hienoja taidenäyttelyverhojuttuja. :-)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hei Tuija! Oletko käynyt kurkkaamassaa Marimekon kankaita, mielestäni siellä oli joku koivikko, en vain löytänyt sitä tähän hätätään, mutta tämä on mielestäni aivan ihana!
  Valitse

  Valitse mallisto
  * Jatkuva mallisto »

  Miina Äkkijyrkkä

  Miina Äkkijyrkän Kevätjuhla-kangas on ylistys keväälle, vapaudelle, rohkealle heittäytymiselle kaikkeen uuteen ja kiehtovaan. Kevätlaitumelle rynnistävien vasikoiden riemua ilmentävät hienosti kankaan raikkaat pohjavärit: hehkuva oranssi, heleä vihreä ja turkoosi. Valkoiselle batistille painetusta Kevätjuhlasta syntyvät kevyinä hulmuavat persoonalliset kesäverhot. Toinen Miina Äkkijyrkän suunnittelema kangas, Unelmia, on vangitseva taidekangas, jossa on sekä herkkyyttä että rajuutta, unelmista kumpuavaa intensiivistä elämää.

  Tuotetiedot saat klikkaamalla kuvia.

  VastaaPoista
 6. Lissu: Minä ostin kalliimman maton, enkä tiedä onko se sitten terävämpi, vai mitä. En voi kuvitellakaan, että nukahtaisin matolle.

  Satu: Sitkeästi olen jatkanut mattoharjoituksia, mutta en edelleenkään saa paljaalla iholla tunnetta muuttumaan miellyttäväksi. Jälkeenpäin kyllä olo on hyvä, mutta ei matolla maatessa.

  satu.p: Voi, muistan sen pehmoapinan, isommalle isosiskolle tein samalla kaavalla leijonan. Täh, oot siis laittanu mun tekemät Sirkkuaskartelut hukkaan?

  Linnea: Kiitos, mukavia päiviä myös sinulle!

  Telle: Joku mielikuva tuli minullakin koivikkokankaasta. Tuo lehmäkangas on ihana!

  VastaaPoista
 7. Tuo alimmainen kukkakuva, hieno hienompi hienoin.

  Jos yhtään lohduttaa, minullekin matto antaa lisäenergiaa aina välillä ja nukkumisesta ei sitten tule yhtään mitään.Tosin koskaan en myöskään ole sille nukahtanut ;).

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Kiitos. Kyllä se vähän lohduttaa! :)

  VastaaPoista