sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Ensimmäinen tilkkutyöni

Olin torstai- ja perjantai-illan sekä koko launtai- ja sunnuntaipäivän tilkkutyökursseilla. Minähän olen vähän vierastanut tilkkutöitä, kun en tykkää tehdä niin säännöllistä, suoraa ja kantikasta. Tälle kurssille minut kuitenkin saatiin houkuteltua mukaan ja hyvä niin. Oli todella antoisa kurssi, jolla opin paljon uutta.

Vein kurssille mennessäni neljä vanhaa ruudullista flanellipaitaa ja kahdet farkut. Kurssin opettaja Vuokko Isaksson ehdotti, että tekisin työni pelkästään paidoista. Suostuin heti ehdotukseen, koska epäilin, että ei kai nyt neljästä erilaisesta ruutuskuosista mitään synny. Samalla oli hylättävä ajatus, että tekisin tilkkumaton.

Syntyikin seinätekstiili. Ja kyllä, siellä on ihan perinteisestä neliötilkkua pohjana. Joihinkin neliötilkkujen väleihin ompelin roikkumaan kauluksia, nappilistoja ja muita paidanosia.

Työn kruunaa tämä puhkikulutettu kaulus. Se on tosin vasta nuppineuloilla kiinni, kun en ehtinyt saada työtä aivan valmiiksi. Työn tausta on lakanakangasta ja väliin on tikattu vanua.

Kolmannellakaan valokuvauskerralla en saanut parempaa kuvaa koko työstä. Enempää en nyt jaksa. Siis väsynyt, mutta onnellinen.

11 kommenttia:

 1. Niin sinun nàkòisesi, siis ei mitààn turhan perinteistà!!!

  VastaaPoista
 2. LIssu sen jo sanoi, ei turhan perinteistä tai kaavoihin kangistunutta.Tässä on otetta!

  VastaaPoista
 3. Upea lopputulos!! Muistelen Oulussa asumisvuosiltani, että Vuokko Isaksson on varsinainen tilkkutaiteilija. Minä olen tilkkutöitä vierastanut, koska ehkä en ole luonteeltani tarpeeksi tarkka. Tilkkupalat eivät taitaisi löytää kaveriaan... mutta ihailen noita töitä. Joskus olen lainannut Oulun kirjastosta kirjan amerikkaisten quilt-töistä, jotka ovat todellisia taideteoksia.

  VastaaPoista
 4. Hauska tilkkutyö! Blogiasi selaillessa tuli monta muutakin ihanaa käsityötä vastaan; erityisesti kartta-laukku oli mieleeni. :)

  VastaaPoista
 5. Aavistelin, että ei varmaankaan mitään perinteistä tilkkutyötä tule. Tuohon kyllä se farkkukin olisi sopinut hyvin.

  VastaaPoista
 6. Hieno tilkkutyö:) Tuollaiset kurssit ovat kyllä mukavia.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille teille ihanista kommenteistanne!

  VastaaPoista
 8. Ihan lyömätön! Ja tuo kaunus on ihan huippu! Hiano!

  VastaaPoista