sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Talo vallattavaksi

Tuli piipahdettua jokakesäisellä visiitillä Sysmässä. Siellä loppuunmyyntiä pitävän kirpputorin pihalle ovensuuhun oli laitettu minua varten tyrkylle pienehkö nelihuoneinen nukkekoti. Vanha, pieniä kosteusvaurioita kärsinyt, mutta ei mikään hometalo. Vaikka minulla on jo kaksi nukkekotia, niin pakkohan se oli muka ohimennen kysäistä myyjältä, että paljonko tuo talo maksaisi. Kolmella eurolla irtosi, joten ostettavahan se oli.

Kesäpaikassa minä sitten vasta havahduin, että mitä ihmettä minä olinkaan tehnyt. Olemme juuri päässeet eroon monivuotisista kesäisistä työleireistä, joilla olemme laittaneet kesäpaikkamme kuntoon. Viimein, kun olemme päässeet viettämään unelmien vötkistelykesää, minä menen ja ostan uuden kunnostettavan talon.

Sitten minä keksin. Tämä on purku-uhan alainen talo, johon minä en tee mitään remonttia. Talonvaltaajat saavat ottaa sen haltuunsa. Maailmasta löytyy kodittomia nukkekodin asukkaita, joille ei ole niin väliä, että repsottavatko tapetit tai onko lattiassa tahroja. Uskon, että tämä talo löytää asukkaansa ja tavaransa. Etenkin, kun olin jo ennen nukkekodin ostoa tullut ostaneeksi Porvoosta kattilan, jolla on hyvä keitellä soppaa talonvaltaajille.

Talonvaltaajia pitää silmällä Vera Lucia, joka nyt on siis saanut myös vaatteet. En millään saanut aikaiseksi ommella/kutoa/virkata hänelle uusia vaatteita, mutta sitten sopivat löytyivät kuin ihmeen kaupalla ihan omista vanhoista nukkevaatevarastoista. Vera Lucia lähettää kummitädilleen terveisiä, että hänen ristiäis- tai nimiäisjuhliaan ei saatu vietettyä vielä tänä kesänä. Mutta ehkä sitten seuraavana.

7 kommenttia:

 1. Onnea valtaukselle. Eihän tuommoista aarretta voisi millään jättää...
  Hyvää kesää.

  VastaaPoista
 2. Hurmaava talonvaltaus tiedossa, siitä olen täysin varma... ;)

  VastaaPoista
 3. Tàytyyhàn sinun semmoinen pienoisnukketalokylà perustaa. Ajatteles, olisit ihan kylàn omistaja. Vai Vera Luciako se olisi? Ehtiihàn niità ristiàisià juhlia ...

  VastaaPoista
 4. Hauska idea. Itelläni nukkekoti on aina vaan laittamatta; kaikki muuton jäljiltä laatikoissa talon sisällä. Haluaisin blogiinkin sitä esitellä mutta inspistä on odotettava, ei voi mitään.

  VastaaPoista
 5. Hieno idea jättää talo vallattavaksi - kuka tai mikä sen valtaakaan. Talo saa kertoa rauhassa tarinansa sinulle. Etpä tiedäkään, minne sen kanssa vielä päädyt. Mahdollisuus! Ei ole monella kokonaista taloa odottamassa tarinoita ja tapahtumia, unelmia ja salaisuuksia...

  VastaaPoista
 6. Sun uusi kattila on tosi hieno. Minä annoin ajanpuutteen vuoksi nukkekotini naapuriin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentoijille kannustuksesta! :D

  VastaaPoista