maanantai 20. syyskuuta 2010

Väärin tehty

Meillä oli käsityökerhon kesätehtävänä tehdä AIHIO käsikoruun. Työn nimi oli Kesän odotus tai pelkkä Odotus. Minähän tein sen yhden nappikorun muka tätä tarkoitusta varten. Jotenkin koko ajan tiesin, että ranneketta ei pitänyt tehdä valmiiksi asti, mutta silti tein. Onneksi en ollut ainoa, yksi toinen oli tehnyt kymmenkunta VALMISTA rannekorua.

Aihiot oli määrä tehdä käsikoruksi liimaamalla ne rautalangalla vahvistettuun aaltopahviin Paverpol-kankaankovetusaineella.

Jotakinhan siinä piti sitten säveltää. Lunttasin opettajan tekemästä korusta ja leikkasin farkkukankaasta ja vaaleanpunaisesta pellavakankaasta suikaletta. Käärin suikaleet aaltopahviin ja läträsin kovetusainetta päälle. Ja siinä se.

Sain myös ihastuttavan tuliaisen. Katri toi minulle jatkojalostettavaksi farkkuservettejä. Enpäs ole moisia ennen nähnytkään. Saapa nähdä raskiiko niistä mitään tehdä.

Käsityökerholaiset olivat olleet reippaana, vaikka kukaan ei ollut muka tehnyt mitään. Pussukoista kaivettiin esille niiden kymmenen valmiin rannekeen lisäksi muun muassa mansikoita, kesäsanoja, minatyyrikoruja, unikkoja, hirsimökkiperhosia, pienenpieniä tilkkutöitä, samettiruusumuistoja ja kaiken huippuna kaksi jalallista pienenpieniä varpaita. Varpaita ei nyt sentään ihan kassista kaivettu, vaan ne löytyivät turvaistuimesta ja kuuluivat nuorimmalle käsityöpiiriläisellemme.

4 kommenttia:

 1. Ainiin, tuota kovetusainettahan mun pitikin kokeilla ja mullakin on sulle yhdet farkut tuliaisena mun kälyltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Siis, että paverpolia voi käyttää muuhunkin kuin veistosten tekoon...

  VastaaPoista
 3. Ahkeria naisia taas koolla. Vai ono mukana miehiàkin? Siis odotettavissa vaikka mità uusia tuulia.

  VastaaPoista
 4. satu.p: Mun purkista riittäs kyllä sullekki, täytyspä muistaa antaa.

  nätti rätti: Minä en ole (vielä) veistoksia kokeillut, mutta muunlaisia kovetusjuttuja kyllä.

  Lissu: Eipä ole miehiä tällä kurssilla. Aikaisemmin kävin tytön kanssa aikuinen-lapsi -käsityöpiirissä, siellä oli toisinaan miehiäkin. Omanikin siellä joskus minua tuurasi.

  VastaaPoista