tiistai 2. marraskuuta 2010

Niihin hetkiin

Jo toissa kesän villityksiä taisi olla virkata noita kuvan lappusia. Minäkin siihen villitykseen lähdin mukaan. Virkkasin lappusia aikani, mutta ei se oikein iskenyt. Yritin yhdistää lappusia epämääräisesti toisiinsa kaulaliinaksi tai joksikin muuksi kaitaleeksi. Ei siitäkään mitään tullut. Nyt sitten tuli se aamuviiden ajatus, että teen vanhasta pitkästä lappuhameesta liivin, johon surauttelen lappuset kiinni vapaalla konekirjonnalla.

Into oli kova ja kärsivällisyyttäkin niin paljon, että purin, ompelin, purin, ompelin, purin ja ompelin niin kauan, että sain liivistä joten kuten istuvan.

Tyttö sanoi, että farkkuliivien aika meni jo. Poika varmisteli, että aiotko lähteä jonnekin tuo päälläsi. Mies sanoi, että tuosta tulee mieleen Marimekon Iloinen takki.

Noh, jos ei sille muuta käyttöä ilmene, niin onhan se liivi niihin hetkiin, jolloin haluttaa sulautua päiväpeittoon.

Tähteeksi tästä jäi se lappuhameen herkku, lappuosa. Siitäkin on jotain kehitteillä.

---
Käsityöpiirini vt.assistentti-sihteerinä ilmoitan, että EHKÄ menen tuo liivi päälläni torstain käsityökerhoon. Sinne ei vissiin tarvitse ottaa mukaan muuta kuin ne edelliskerralla aloitetut pussukkasysteemit.

7 kommenttia:

 1. Miehesi oli oikeasssa - iloinen takki, sitähän tämä on.Hiano!

  VastaaPoista
 2. Iloinen liivi, pidähän vain muuallakin kuin käsityökerhossa! En tiedä onko farkkuliivien aika ohi vai ei, mutta mielestäni kauniiden vaatteiden aika on aina, varsinkin kun se on itse tehtyä/muokattua ja toista samanlaista ei ihan heti vastaan tule :)

  VastaaPoista
 3. Kolmesta kommentoijastasi peesaan miestàsi! Kaupungille vain pàlle, niin kaamosilmeet ilostuvat. Tai ei kait sillà sentààn ulkona tàhàn aikaan vuodesta tarkene. Mutta laita se toppiksen pààlle.

  VastaaPoista
 4. Hei nyt ihan vannomalla vakuutan, että katselin ensin vain kuvia ja ajattelin HETI, että ILOINEN TAKKI. No, siinähän se sitten tekstissä kerrottiin. JA eipä tämä sinun liivisi ollenkaan kalpene sen kestosuositun ihanuuden rinnalla. WAU, sanon ihan! Se on nätti!!!!

  VastaaPoista
 5. Sehän on hauska, mutta mitenkäs ne koruasiat oikein etenee???

  VastaaPoista
 6. Meilläkin alaikäiset joskus kyselevät, olenko tosissani vaatteideni kanssa.
  Eilen olin töissä pojan pelipaita päällä. Sain huomiota uskomattomilta tahoilta. Ihmettelin, että tuokin katsoo, miten olen pukeutunut ja tulee vielä kysymään paidasta.
  Rohkeasti siis liivi vaan päälle ja ihmisten sekaan!

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos teille kaikille kannustuksesta! Sitä tulee puettua päällensä kaikenlaista, mutta kriittisinhän sitä on näiden omien tekeleidensä kanssa. Nyt liivi on koekäytetty käsityökerhossa. Ei hiertänyt, ei tarttunut ovenripoihin, eikä sitä tarvinnut "kohennella" illan aikana. Ehkäpä siis ihan kelpo liivi. Ja satu.p: Koruasiat ovat hyvässä kehittely- ja materiaalinhankintavaiheessa. Siitäkin asiasta täällä varmasti myöhemmin lisää.

  VastaaPoista