lauantai 15. tammikuuta 2011

Kauluksia, laukkuja ja taskuja

Sain ystävältä mielenkiintoisen farkkukankaisen rasian...

...josta löytyi pitsiä. Ei siis hellittänyt tämä ystävä, vaikka jo näytin, että kyllä täällä pitsejä kesytetään. Näistäkin varmasti aikanaan jotain synnytetään, vaikka ei edelleenkään mitään pitsi-ihmisiä ollakaan...

Tämänkertaiset pitsiyllätykset olivat kauluksia, joiden joukossa oli pari hyvin mielenkiintoista juttua...

Tällaisia mustalle kansiolehdelle niitattuja Tiklaksen irtokauluksia. Lapussa lukee, että myyntipakkauksessa on 12 kaulusta. Eli onko näitä myyty kauppoihin, ompelimoihin vai mihin?

Tänään olin tytön kanssa kirpparikierroksella. Löysimme monenlaisia kivoja juttuja, joista pari on pakko esitellä täälläkin.

Eli tällainen helmistä tehty käsilaukku. Tämä oli pakko ostaa, koska meillä on käsityökerhossa sellainen "vakavahenkinen" kilpailu, että kuka löytää helmisimmän vaatteen tai asusteen kirpparilta. En pääse tällä laukulla kuin korkeintaan kakkostilalle, mutta hyvä tämä silti on.

Tässä vielä lähikuva samaisesta laukusta. Ja niin, tämä maksoi 50 senttiä.

Ostin sitten samoilla tulilla vielä toisenkin laukun, vaikka laukut ovat edelleen sisäisellä "ehdottomasti kielletty" -ostoslistallani.

Mutta eihän tätäkään voinut kirpparille jättää, kun hinta oli vain 3 euroa ja kunto ihan priima. Toisella puolella laukkua on Niiskuneidin kuva.

Tuolla otsikossa lukee, että luvassa on kauluksia, laukkuja ja taskuja. Taskuasia kuitenkin meinaa nyt reistailla, kun en nyt yhtäkkiä saa ladattua tänne enää kuvia. Mutta minäpä kerron vähän aiheesta.

Kevään ensimmäinen käsityökerho oli torstaina. Meillä on ensimmäisen työn aiheena tunteet, ja työn koon pitäisi olla miniatyyri. Työ on ollut minulle hyvin vaikeasti lähestyttävä, enkä ole millään keksinyt siihen mitään. Sitten käsityökerhossa minä muka kuitenkin pollevana aloin suunnitella aiheeseen liittyvää työtä (siitä olisi siis ollut se kuva). Sitten suurten ideoiden keksimishetkellä tänään aamuyöllä huomasin, että eihän se minun suunnitelmani mikään miniatyyri ollut. Mutta palataan näihin suunnitelmiin ja niiden toteutuksiin myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Tuo Pikku Myy -laukku olisi làhtenyt minunkin matkaani. Saas nàhdà, mità siellà ompeluseurassa seuraavaksi tapahtuu. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, minäkin haluan tuommoiselle laukku-kirpparille :) IHANIA molemmat.

  VastaaPoista
 3. Eipä ollut ostoksilla hintaa. Et monta helmeä olisi 50 sentillä saanut. Pitsit ihastuttavat ja kyllä sinä niistä jotakin kivaa varmasti keksit.

  VastaaPoista
 4. Lissu: Niin, eihän tuollaisia voi kirpparille jättääkään!
  Sude: Totta, ihania molemmat. Mukava kun kävit vierailulla!
  satu.p: Eipä niin. Kyllä nuo ovat ihan inspiroivia pitsejä.

  VastaaPoista
 5. mä vaan täällä ajattelin sanoa, että kyllä sinä vedät kevyesti tuolla helmilaukullasi kässäpiirinne ykkössijan... Hauska laukku.

  VastaaPoista
 6. Nätti rätti: Minustakin se on ihan hauska laukku. Yhdellä käsityökerholaisella on hieno helmikirjailtu paita, joka taitaa edelleen olla ykkössijalla. :)

  VastaaPoista