perjantai 28. tammikuuta 2011

Ompelukone voitti

Ompelukoneen, tietokoneen ja minun kolmintaistelu alkoi joulun alla. Laitoin silloin ompelukoneen kaappiin ja siirsin läppärin ompelukonepöydälle.

Joulu meni ja ompelukonetta alkoi taas tarvita. Pari kertaa jaksoin siirtää läppärin syrjään, ottaa ompelukoneen esille ja ennenkaikkea laittaa ompelukoneen ompeluksieni jälkeen takaisin kaappiin. Mutta en minä siihen pitemmän päälle pysty. Sitä paitsi monet ompelukseni ovat sellaisia, etteivät ne etene ellei välillä vähän mietiskele. Ei niissä mietiskelyväleissä pysty pakkaamaan konetta kaappiin. Ja ennen kaikkea, olen niin laiska, että en jaksa venkslata noiden koneiden kanssa edestakaisin. Ompelukone siis voitti ja läppäri on taas ruokapöydällä.

Tarvitsisin siis yhdistetyn ompelu-tietokoneen. Eihän sitä tiedä vaikka kohta sellaisia olisikin jo myynnissä. Unessa minulla on jo melkein ollut sellainen. Muutama vuosi sitten, kun jouduin umpisuolenleikkauksen takia sairaslomalle, näin joka yö työpainajaisia. Yksi painajainen oli, että töissä tietokoneet olivat muuttuneet ompelukoneiksi. Tietokonetukihenkilöt yrittivät epätoivoisesti asentaa niihin ompelukoneisiin sivuntaitto-ohjelmia. (Mainittakoon, että nuo työpainajaiset loppuivat, kun kävin töissä hoitamassa kesken jääneitä asioita.)

5 kommenttia:

 1. Niinpä se mullakin taas ompelukone töröttää pöydällä vakituistaan. Oli se joulun kaapissa. Ei jaksa vekslata eestaas.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, ihania noi työpainajaiset..Ha!

  Tuosta tuli mieleen, että viime yönä olin unessa erään paikallisen "mediajulkkisen" siskon syntymäpäiviää, en edes hyvin tunne kyseistä ihmistä saati että tietäisin, onko hänellä sisko.

  A

  VastaaPoista
 3. satu.p: Ei siitä mittään tuu jos pittää ees takasi vekslata.

  A: Onhan ne aika mielenkiintosia nuo työpainajaiset. :)

  VastaaPoista
 4. Ompeleva tietokone! Olishan se jotain sillà tietàvà ompelukonehan on jo keksitty. Tosin tietàà vain erilaisista ompeleista, ei blogeista tai muista surffailuista. Minulla molemmilla koneilla on oma paikkansa. Ei minusta vekslaajaksi ole, ei.

  VastaaPoista
 5. Lissu: Voihan se vielä olla pitkässä kuusessa sen ompelukoneen keksiminen, jolla voisi surffailla...

  VastaaPoista