perjantai 4. helmikuuta 2011

Värejä

Kuvassa on tunteitani väreissä. Ylärivissä vasemmalta oikealle viha, ilo ja suru. Alarivissä vasemmalta oikealle rakkaus, kateus ja rauha. Tuo oli käsityökerhomme "harjoitustehtävä" varsinaista tunnetyötä varten. Sovimme tunteet, ja jokainen teki ne omanvärisinään ja -näköisinään.

Huomasin, että tunteita on hirveän vaikea värittää. Sama tunne on tänään erivärinen kuin huomenna. Helpotin omien tunteideni väritystä päättämällä, että käyttämieni värien on löydyttävä nauhalaatikostani.

Päätin, etten jätä tunnelappustani monumentoitumaan kaapinperälle, vaan teen siitä heti jotain. Tekaisin siis pussukan:

En halunnut käyttää kankaan mustaruskeaa päätä, joten leikkasin sen pois. Jäljellejääneestä neliöstä tein kolmiopussukan. Päällystin kankaan kaavamuovilla.

Tässä pussukan toinen puoli. Minusta tuo on aika hauskanmallinen. Pussukka sopisi hyvin esimerkiksi saksien kuljetukseen, mutta sakset eivät ihan mahdu sinne. Mutta ainahan pussukoille käyttöä löytyy.

5 kommenttia:

 1. Käyttöä löytyy taatusti tunnepussukalle, kiva! Ajattelinkin heti, että hui, miten osaisin väreillä ilmaista tunteeni. Jään miettimään sitä, koulussa sellainen tehtävä, että pitää maalata lapsuuden värit valokuvan ympärille, hui sillekin.

  ILoista, tekeväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Täytyypä miettiä omia tunnevärejä. Hankalaa on, koska oma tunneväri pukeutumisessa on musta. Muuhun tarkoitukseen sen miettiminen on tietysti vähän helpompaa, vaikka taatusti vaihtelee päivän mukaan. Pussukka on kiva.

  VastaaPoista
 3. Jànnàà, miten vàrit merkitsevàt eri ihmisille eri asioita. Miksi jàtit osan tunteista pussukasta pois? Kolmion muotoista pussukkaa en olekaan ennen nàhnyt - muistaakseni. Mukava idea.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavaa 'värittää' tunteita.
  Olen kova miettimään tunteita, mutta väreinä en ole tullut ajatelleeksi...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Satu, satu.p, Lissu ja Linnea. Vaikeaa, mutta mielenkiintoista on tosiaan miettiä tunteita väreissä. Tuntui, että asia menee jahkaamiseksi, joten pakotin itseni valitsemaan ne värit sieltä nauhalaatikosta. Ja Lissu, minusta TUNTUI silltä, että etenkään tuo ruskea ei sopinut noihin muihin väreihin, joten saksin ne siksi pois. :)

  VastaaPoista