torstai 27. lokakuuta 2011

Taas pitää kerätä vessapaperirullan hylsyjä

Tämän päivän askartelutuokiossa tarvitsin vessapaperirullan hylsyn. Mikä tahansa vessapaperinhylsy ei kuitenkaan käynyt. Tarvittiin hylsyä, jonka voi pakkauksen mukaan heittää vessanpönttöön, mutta jota ei vesilaitoksen mukaan saa heittää vessanpönttöön.


Leikkasin hylsyn auki ja ompelin siihen vapaalla konekirjonnalla kuvioita. Kun ompelukset olivat vaalmiita, kastelin hylsyn.

Hylsy muuttui paperihötöksi, jonka pystyi repimään pois kuvion ympäriltä. Ompelusten välistä höttöä jäi vielä pilkistämään (ainakin tässä ensimmäisessä kokeilussani).

Kuivatuksen jälkeen minulla on somia (?) kangasmerkkejä käytettäväksi tarvittaessa jossakin työssä.Eikä tarvittu häviävää kangasta tai ompelukehystä.

---

No jaa, kaikkea sitä ihmisen päähän pälkähtääkin. Tai miksipä ei pälkähtäisi, jos vessapaperirullan hylsyt ovat olleet pääraaka-ainetta lapsuuden askarteluissa.

11 kommenttia:

 1. Kylläpä on loistava oivallus- taas kerran! Tämä on vasta alkua...mitähän kaikkea tuosta paperirullasta voiskaan tehdä? Mietintään! t.ope

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea ja kokeilemisen arvoinen. Luovuus kukoistaa siellä. t.ujo

  VastaaPoista
 3. No höh, kai se on minunkin sitten ostettava juuri tuota vessapaperia :)Hyvän idean olet keksinyt. Saisivat palkata sinut siihen vessapaperimainokseen, niin johan nousisi myyntikäyrät :)

  VastaaPoista
 4. Niin, vessapaperia on kuitenkin pakko ostaa mutta liukenevaa kangasta ei... näpsää!

  VastaaPoista
 5. Wau! - ideapankkisi taitaa olla pohjaton.
  Pitäisiköhän kokeilla ....
  - Katri -

  VastaaPoista
 6. vinkkiä jaettu, harmi kun rullat kaikki käytetty sytykkeinä.

  VastaaPoista
 7. Onpas näppärää, ja ovat ne kauniita! Mutta miten sitten kun ovat kiinni kankaassa ja se pestään...

  VastaaPoista
 8. Ope: Kiitos. Ei uskalla oikein ajatellakaan, mitä kaikkea noista rullista voisi tehdä! :)

  Ujo: Ei muuta kuin kokeilemaan!

  Riitta Sinikka: Kiitos!

  Sude: Meillekin sitä oli onneksi ostettu ihan vahingossa, muute olisivat jääneet kokeilut tekemättä. Voisivat kyllä tehtaalta jonkun läjän lähettää paperia, ihan testitarkoitukseen! :)

  Jokke: Totta, käytännöllistä on!

  Katri: Toivottavasti ei ihan heti tule pohja vastaan, on tämä sen verran lystiä! Joko olet kokeillut?

  Terhi: No onneksi vessapaperia on aina pakko ostaa lisää! ;)

  Anonyymi: Kun ompelee tarpeeksi paljon tikkejä, niin luulisin kestävän, vaikka nuo rullan jämät lähtisivät loputkin pois. Minä tosin luultavimmin käytän noita töissä, joita varmaan harvemmin pestään....

  VastaaPoista
 9. Se, ettà sait askarrella lapsena vessapaperirullilla, kantaa nyt hedelmàà, sillà olen sità mieltà, ettà vaikka meidàn aikuisten mielestà semmoinen askastelu on ns paskartelua, se on parasta ruokaa pikkuisille aivoille! Tuommoista rullaa en tààllà ole nàhnytkààn. Mitàs siinà paketiss pààllà lukee?

  VastaaPoista
 10. Lissu: Näinhän se menee. Kyseinen vessapaperi on Lotus flush & go -merkkiä.

  VastaaPoista