keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kirja päivässä, toinen viikossa
Tässä yhtenä iltapäivänä käsiini tarttui syksyllä kirjansidontakurssin jälkeen "talteen" laitettu ylijäämänippu ruskeaa paperia. Ja siitä vaan siltä seisomalta aloin repiä ja taittaa nippua kirjansivuiksi. Oitis sen jälkeen aloin valkata farkkutekeleitäni, että mistä voisi tehdä kirjaan kannet. Sitten muistin lahjaksi saamani palasen tuota farkkuista sisustuskangasa. En ollut aikaisemmin raskinut käyttää sitä mihinkään, mutta tuohon kirjaanhan se sopi kuin nakutettu. Kohta olivat kannet valmiina, jonka jälkeen aloinkin samantien sitoa sivuja kansiin kiinni.

Tässä vapaassa elämässä tykkään ainakin toistaiseksi eniten siitä, että kun joku mieluisalta tuntuva homma tai idea tulee vastaan, niin sitä voi ruveta tekemään samantien. Inspiraation iskiessä siihen voi tarttua heti, eikä tarvitse päiväkausia odottaa sopivaa hetkeä.
---
Ja se toinen kirja. Eilen sain luettua loppuun Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla. Ystävä antoi sen lainaksi saatesanoilla, että hän on yrittänyt aloittaa sitä monta kertaa, mutta ei pääse alkua pidemmälle. Viikko meni minullakin, mutta sain kun sainkin kirjan luettua. En oikein tiedä, miten suhtautua tämäntyyppisiin vähän sekaviin kirjoihin, joiden lukeminen on hidasta ja takkuista, mutta silti loppusaldo on, että kirja oli ihan hyvä.
---
Sitten kysyisin teiltä vielä yhdestä BLOGIONGELMASTA. Kun nykyisin lisään lukemiani blogeja tuonne bloggerin "Seuraamani blogit" -listaan, niin blogit näkyvät siellä vain silloin tällöin, yleensä harvemmin. Siitä on se harmi, etten tietenkään näe myös, milloin näitä blogeja on päivitetty. Tietääkö joku tähän ongelmaan ratkaisua?

11 kommenttia:

 1. Ihana farkkukirja! Tähänastinen vapaasi on ollut tuottelias :)

  Samaa Blogger-mysteeriä minäkin ihmettelen... Tällä hetkellä sivupalkissani näkyvä lukulista toimii *koputtaa puuta* mutta sitten taas se Bloggerin Lukuluettelo -lista ei toimi. Yhdenkin blogin olen lisännyt listalle varmaan kymmenen kertaa eikä se päivity siihen ollenkaan :( Höh.

  VastaaPoista
 2. ihana ihana kirja! kirjansidonta kuulostaa mukavalta..sitäkin olisi kiva oppia.

  mulla blogiluettelo kyllä näkyy, tosin päivittyy eriskummallisesti eikä siten että uusin päivitys on ylimmäisenä.
  sinulla näyttää olevan tämä uusi kommentointisysteemi. asensitko tämän jotenkin vai ihan itsekseenkö se ilmaantui? :)

  VastaaPoista
 3. Olen oikein huono kaikissa tietokoneeseen liittyvissä asioissa. Minulla kyllä näkyvät moitteettomasti seuraamani blogit, mutta en lisää niitä listaan, vaan ilmoittaudun kyseisen blogin lukijaksi, niin päivittyvät listaan. Ja aina viimeisin päivitys on ylimpänä. Ehkä kuitenkin on hyvää onneani, eikä riipu taidoistani?

  VastaaPoista
 4. Villasukka kirjahyllyssä: Kiitos, kyllä jotain aikaansaannoksia on syntynyt, mutta päivät kuluvat kovin nopeasti! Minäkin olen paria blogia lisännyt listalleni vaikka kuinka monta kertaa. Sitten huomasin, että minä näyn lukijana koko ajan hänen blogissaan, joten ongelma on jossain muualla... Höh!

  Ketunpesän Hanna: Kirjansidontakin on tosi ihanaa! Kommentointi vain yhtäkkiä muuttui, en ainakaan tietoisesti tehnyt mitään muutoksia!

  Mervi: Kummallista. Mutta jospa ja toivottavasti vika korjaantuu jotenkin itsetään.

  VastaaPoista
 5. Minä poistin itseni yhden blogin lukijalistalta ja lisäsin saman tien takaisin, nyt blogi näkyi myös lukuluettelossa! En tiedä vielä, että pysyykö siellä mutta tähän mennessä näyttää lupaavalta ;)

  VastaaPoista
 6. Tuli tuossa mieleen, että kun sinä touhuat tuon farkkukankaan parissa enemmältikin, niin oletko koskaan kokeillut tehdä farkkukankaasta paperia?
  Leenuska

  VastaaPoista
 7. Villasukka kirjahyllyssä: Minä kokeilin tuota Mervin antamaa neuvoa, se toimi. Mutta kaikillahan ei ole mahdollisuutta lisätä listaan, joten täytyy heidän kohdallaan kokeilla tuota sinun vinkkiäsi. Kiitos siis!

  Leenuska: Olen kyllä ujuttanut tekemääni paperiin farkkukaasta purettuja langanpätkiä, mutta en muuten. En kyllä tiedä, että miten siitä voisi paperia tehdä?

  VastaaPoista
 8. Mullakin odottaa monet kirjan kannet sisuksiaan. En tiiä tuosta blogiongelmasta mutta tämä kommentointi on yhtä tuskaa nykyään. Ei millään tahdo onnistua kun pitää moneen kertaan kirjoittaa ennen kun saa läpi. Siksi tämä kommenttihiljaisuus johtuu.

  VastaaPoista
 9. satu.p: No niin kuulin muualtakin, että on ongelmia tämänkin blogin kommentoinnissa. Ei ymmärrä.

  VastaaPoista
 10. Tuossapa yksi esimerkki, miten farkuista tehdään kangasta:

  http://www.ehow.com/how_6521052_do-make-paper-jeans_.html

  Leenuska

  VastaaPoista
 11. Leenuska: Ohhoh,kaikkea sitä tehdäänkin. Kiitos linkistä.

  VastaaPoista