sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Minä, silkki ja hevoset

Eilen oli kevätkauden ensimmäinen käsityökerhopäivä Raahessa. Mukavaa oli taas niin matkalla kuin perilläkin. Monenlaista viritystä laitettiin alulle.

Ehkä hauskinta oli, kun asetuimme kukin vuorollamme peilin ääreen ja piirsimme tussilla peiliin omat kasvomme. Sitten kostutimme paperin ja painoimme sen piirroksen päälle. Niinhän  se oma kuva siirtyi paperille. Kyseinen paperi laitettiin kankaan nurjalle puolelle ja ommeltiin siitä sitten kasvot kankaalle.

Tässä minä:
En tiedä vielä yhtään, miten työ jatkuu tuosta eteenpäin.

Sitten me teimme kangasta. Tai ainakin tavallaan. Kotitehtävänähän oli Joulukiire-työn lisäksi kastella pala vuorisilkkiä ja sitoa se pienelle myttyrälle. Kerhossa availimme myttymme ja silitimme ryppyiset vuorisilkit silityskankaalle.
Nyt on sitten ryttyistä vuorisilkkiä. Meidän on "määrä" tehdä ryttypalasista pienet pussukat. Pussukan kylkeen tulee kuva, jota sitäkin teimme eilen kerhossa.

Minä tein keinuhevosen. Se on hännätön, koska hännästä tuli ruma.

Sitten toin vielä toisen keinuhevosen:

En vielä tiedä, että tuleeko nuo keinuhevoset kuitenkaan siihen pussukkaan, vai tuleeko siihen jotakin muuta. Täytyy kehitellä.

Kotona sain tytöltä hauskan ja tarpeellisen asian:
Arkillisen asioita joita voin tehdä kun tylsyyskuolema uhkaa. Voin kuulemma yliviivata listasta asioita sitä mukaa, kun olen niitä tehnyt. Listassa on monta hyvinkin toteuttamiskelpoista asiaa. Minua kovin kiehtoo muun muassa ehdotus: "voit suunnitella päivän jonkun leffan/kirjan tapahtumien mukaan. Älkää siis ihmetelty, jos minä elän vaikka Hannua ja Kerttua ja ripottelen kulkiessani leivänpalasia jälkeeni.

Viikon kysymys oli oikea vai vasen? Nyt kävi niin, että oikea sai 14 ääntä ja vasen 9 ääntä. Uusi kysymys on: Ruuvi vai naula?

Olipas minulla paljon asiaa. Mukavaa viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta tuollainen kerho, että saa kokeilla erilaisia juttuja. Itse sitä vaan toistaa itseään ja tekee sitä, mitä ennestään osaa. Aikaa vaan tuntuu olevan liian vähän mihinkään uuden kokeiluun.

  VastaaPoista
 2. Näyttää ja kuulostaa hauskalta! Taidan itsekin tarvita tuollaisen listan.

  VastaaPoista
 3. Ootko leikannut tukkaa sitten viime näkemän? Tytön listahan on kiva. Nyt sen ei tarvi olla huolissaan siitä, että tylsistyt ja alat käyttämään huumeita.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää ja kuulostaa :)

  VastaaPoista
 5. Mervi: Se on tosi ihana ja inspiroiva!

  Miukuli: Tuollainen lista olisi tosiaan hyvä olla kaikilla seinällä!

  satu.p: Taitaa olla tukka vain lintassa tuossa kuvassa! Niin sitähän se tyttö tosiaan epäili, että ajaudun epätoivoisiin tekoihin tylsistytyäni, ja siksi varmaan teki listankin. :D

  Sufferiina: :)

  VastaaPoista