tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lehtipäivä

Pysyttelin tänään Pariisin-tunnelmissa lukemalla Vogueta, Graziaa, Le Figaroa ja Le Mondea. En minä osaa ranskaa merciitä ja bonjouria enempää, mutta ei se haittaa. Kaksi ensin mainittuahan ovat käytännössä kuvakirjoja ja kahden jälkimmäisen parissa voi tunnelmoida muuten vain.

Lukutuokion päätteeksi tekaisin Le Monden kannesta pikku kassin.

 
 

Silitin sanomalehtipaperin kiinni tukikankaaseen ja ompelin ne kiinni kaavamuoviin. Ja siinäpä se sitten melkein olikin. Pitää joku päivä tutkia sanakirjan kanssa ainakin kassin otskot, että tietää mitä tuolla kylillä kulkiissaan kassia kantaessaan julistaa.


6 kommenttia:

 1. Teillä taisi olla hyvä reissu ja lämmintä ja aurinkoakin. Kiva muisto tuossa kassissa. Mulla taas matkakuume vaivaa, ei voi mitään.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kuulostaa taas niin hauskalta: Lukutuokion päätteeksi tein kassin... ja nyt jännittää huominen, saadaanko lukea: aamukahvin jälkeen ompelin Kalevasta kassin!
  ;-) Todella tehokasta kierrätystä!t.Anu

  VastaaPoista
 3. satu.p: Meillä oli kaikinpuolin ihana reissu! Mutta meillähän on reissu tiedossa ;)!

  Villasukka kirjahyllyssä: Pariisi on ihana ja kassi siitä muistuttaa

  Anu: Minulla on tuolla "arkistoissa" sanomalehtiä joiltakin aiemmiltakin ulkomaanreissuilta. Nyt ajattelin, että hyödynnänpä lehden samantien... Eli todella tehokasta kierrätystä! ;-)

  VastaaPoista
 4. Ihania Pariisinmuistoja ja mikä kassi! Anteeksi tyhmyyteni, mutta en tiedä mitä on kaavamuovi.
  Tekisin heti kassin, mutta tämä materiaali varmaan puuttuu...(Teen kaavat aina paperilakanasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään tiennyt kyseiselle muoville nimeä, kun menin sitä Eurokankaasta kyselemään. Kaavamuovina ne minulle sitä myivät, mutta en minäkään ole sitä kaavojen tekemiseen käyttänyt. Se on siis ohutta, mutta muovipussia paksumpaa muovia. Olen tässä miettinyt, että tykkäisiköhän ompelukone huonoa, jos ompelisi kontaktimuovia...

   Poista