keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kesämekkoja

Viimeviikkoinen ompeluinnostus johti parin kesämekon ompelemiseen. Mallia ja kaavaa mekosta hain kirjaston lehtihyllystä. Tarkoitus oli lähteä liikkeelle hyvin yksinkertaisesta mallista. Päädyin tähän:

Kuva on Suuri Käsityö -lehden numerosta 3/2011. Päätin kuitenkin tehdä ensimmäisen mekkoni hihattomana: 

Suurensin hihanaukkoja vähän ajatuksella, että mekkosen alla voisi pitää vaikkapa t-paitaa. En kuitenkaan tullut ajatelleeksi (enkä mitanneeksi), että kaavan mekko oli tehty joustavasta trikoosta. Eli vähän heikosti tuon mekkosen alle mitään t-paitaa mahtuu. Ajatus oli myös tehdä tuo mekon alaosa poikkiraidasta, mutta ei kangas sitten riittänytkään siihen ratkaisuun. Ehkä näin oli parempi. Kangas on paksuhkoa puuvillakangasta, joka löytyi kaapistani.

Toisen mekon tein ystävän naapurin vanhasta verhosta:

Tähän aioin tehdä lyhyet hihat, mutta jossain vaiheessa rupesi tökkimään ajatus tulppaanipeltona kulkemisesta. Joten ilman hihoja tämäkin. Tästä älysin tehdä sen verran väljemmän, että t-paitakin mahtuu suosiolla sen alle.

Verhon ylälaidassa oli renksut verhotankoa varten. Laitoinpa siis sen kohdan tuohon lanteiden kohdalle tulevaan saumaan:


Renksuissa voi siis pitää vyötä:

Etenkin tämä kukkamekko on paremman näköinen päällä, kuin lattialla rötköttämässä, mutta kuvauksen järjestäminen tuntui tällä kertaa vähän turhan työläältä projektilta...

Näillä kuvilla ja näissä tunnelmissa: Hyvää pääsiäistä!

7 kommenttia:

 1. Hupasaa päänsisäistä.
  - Leenuska -

  VastaaPoista
 2. Voisi tuo alimmainen olla vaikka minun mekkoni! Ihana!
  Katselin tänään sairaslomaviihdykkeekseni Amelie-elokuvan. Ja taas kerran päätin pukeutua vähän värikkäämmin ja vitsikkäämmin. Viimeaikoina on menty mustissa farkuissa ja mustassa neuleessa... ei kiva.
  Hyvää pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Verhokangas sopii hyvin mekoksi - ja niin kesäinen :)
  Iloista pääsiäistä sinulle ja perheelle!
  -Katri-

  VastaaPoista
 4. Huh, aivan hengästyttää kuinka paljon olet jo nyt saanut aikaan, ja vuorotteluvapaa on vasta aluillaan! Kiva mekon malli- hihattomana varmaan käytännöllisempikin. Hyvää pääsisistä! Anu

  VastaaPoista
 5. Ekan kangas näyttää tutulta. Minä tykkään tuommosista liivimekoista ne on käteviä teepaitojen kanssa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Niin hienoja! Olet sä ahkera!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja ihanista kommenteista!

  VastaaPoista