torstai 14. kesäkuuta 2012

Ihan huippu virkkausviritelmä

Kesällä kolme vuotta sitten elvyttelin virkkaustaitojani. Kerroin silloin täällä blogissani, että muistelen virkanneeni joskus lapsena lappusista liivintapasen. Ja tuo viritelmähän löytyi, kun viime viikolla talkoiltiin äitin ja isän liiterinsiivouksessa.

Isoäidinneliöitähän ne lappuset olivat ja slipoverihan se oli se liivintapanen: 

Kuvasta ei ehkä ihan aukene viritelmän rakenne. Tuolta ylärivistä puuttuu siis keskimmäinen neliö, eli siinä on päänreikä. Ja sivuilla ylhäällä on tietysti kädenreiät. Sitä muistini ei kerro, että olisiko malli ollut iha omasta päästä vai miten lienee.... 

Virkkasin tuon siis noin yhdeksänvuotiaana. Ja kun se kerran on säilynyt tähän asti, niin pyysin, että josko sille löytyisi liiteristä paikka jatkosäilytyksellekin. Pyysin, että se säilöttäisiin sinne "erityisen kauniit käsityöt" -osastolle.

6 kommenttia:

 1. Ihan oikealle osastolle pyysit säilömään! 9 v ja jo tuommoinen näyte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko kyllä ehdotteli, että lähettäisin tekeleen Ruotsiin... :-)

   Poista
 2. Hieno! Senhän voisit ottaa käyttöön ja tunnelmoida käsityöystävien kanssa! :-)
  -mammavirpi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ikävä kyllä mahdu päälle, mutta voisihan sen joskus tuoda tunnelmaa luomaan! Eihän sitä tiedä, jos haluaisitte ottaa siitä mallia ja tehdä samanlaiset! :-) :-)

   Poista
 3. Se on hieno! Pitäisiköhän tehdä postaus siitä liiterinsiivouspalkinnosta? Minä alan puunistutushommiin nyt. Tämä lomaviikko on nyt ollut tällaista raatamista, mutta ihan mukavaa sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitappa joo kuva blogiisi liiterinsiivouspalkinnosta, niin minä voin laittaa kuvan siivoustalkoiden jälkeisestä lohtuostoksesta! Onneksi sulla oli vaan pikku loma, ettet aivan uupunu raatamisesta!

   Poista