keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Torkkupeitto tilkuista


Enpä tiennytkään henkilökohtaiseen tilkkutyöpiiriini ( = minä, tilkut & inspiraatio) ilmoittautuessani, kuinka kovaan rääkkiin sitä itsensä pisti. Pari päivää aamukuudesta yli kellonympärys ompelukoneella tai tilkkuja tuijottamassa, välissä 5-25 kilometrin pyörälenkki ja ruuaksi viikonlopulta jääneitä tähteitä. Sen lisäksi ompelupiirini valtasi lähes koko talon. Yhdessä huoneessa leikkasin kankaita, toisessa ompelin ja kolmannessa sovittelin palasia yhteen.

Mutta siinä se nyt on, kuten kuvassa näkyy (harmi, etten tullut silittäneeksi työtä ennen valokuvausta...). Torkkupeitto on kooltaan noin 125x160 senttiä. Kuten edellisessä postauksessani kerroin, ompelin peiton minun ja tytön aikoinaan painamista ja värjäämistä sekä siskoni painamista kankaista.

 
Ongelmallisin oli tämä iso ötökkätilkku, joka ei minusta oikein värimaailmaltaan sopinut muihin tilkkuihin. Siitä huolimatta päätin käyttää sen tähän työhön.

Ratkaisin ongelmaa peiton taakse tulevan fleece-viltin värivalinnalla sekä vihreillä tikkauksilla siellä täällä.

Jossain vaiheessa minun piti käydä pitkiä keskusteluja itseni kanssa myös ylläolevan tonttutilkun tilanteesta. Se nimittäin alkoi näyttää aika pliisulta muiden tilkkujen keskellä. Tätä ongelmaa paikkamaan ompelin tilkkuun värikkäitä nappeja ja rinkuloita.

Henkilökohtaisen tilkkupiirini palautepalaverissa todettiin, että tunnelma oli mukaansatempaava ja innostunut, vaikka ensimmäinen kokoontuminen venähti oletettua pidemmäksi. Seuraavan tapaamisen kokoonkutsujaksi valittiin inspiraatio.


8 kommenttia:

 1. Ompas mahtava peitto, on siinä kokeiltu palaa sun toista mihin sopii..Innostuit oikein kunnolla .. hyvä

  VastaaPoista
 2. Huh, onpas siinä ollu hommaa! Mutta kiva tuli, just sun näkönen.

  Pitkästä aikaa kurkkimassa. Kivaa syysaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan minunnäköiseni! Kiva kun kävit, mukavaa syksyä!

   Poista
 3. Joo hyvä, kaikki yhteen vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Jos eivät sovi yhteen, niin täytyy laittaa sopimaan! ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! En tiedä tarmokkuudesta, mutta nyt on kiva, kun voi tehdä heti inspiraation iskiessä!

   Poista