maanantai 3. joulukuuta 2012

PP-piiri koolla

Lauantaina vietettiin käsityökerhon syksyn viimeistä kokoontumista mustavalkoisten pakettien, taiteen ja punaisten pipojen merkeissä. Mustavalkoinen paketti oli ennakkoon sovittu tekijä, punaiset pipot olivat päässä sanattoman sopimuksen mukaisesti.

Käsityökerhomme pikkujouluperineeseen kuuluu tuoda paketti, joka sisältää jotakin erittäin tarpeellista, mutta sellaista joka löytyy omasta kaapista. Pakettiin voi siis pistää itsellä kesken jääneen käsityön, tarpeettomiksi käyneitä käsityötarvikkeita, viime jouluna tulleen paketin sisällön tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Paketit jaetaan satunnaisessa järjestyksessä. Yleensä käy niin, että paketti sisältää jotain sellaista, jota paketin saaja juuri tarvitseekin.
 
Tässä saamani paketin sisältö. Eli sieltä löytyi aina tarpeellisia tilkkuja, karkkipapereita, joulukalenterin luukkuja ja paperinarun pätkiä. Omistajaa vaihtoi tänä vuonna myös muun muassa siskon anopin vanha vyö, kansanedustajan paidan hiha, pariton lapanen sekä nuken pää ja kädet.

Taidetta äimistellessä syntyi myös aihe ensi kesän kesätehtävälle. En oikein kykene kuvailemaan sitä, mutta opettaja antaa varmasti aikanaan tarkemmat ohjeet, kunhan saa sanat sille asialle. Luulen kuitenkin, että halutessaan kaikille löytyy värkit työhön mustavalkoisesta paketista.

Ennen kesätehtävää on tietenkin tehtävä joulutehtävä. Sitä varten opettaja jakoi meille paperilaput, joilla on kirjain. Tuo saamamme kirjain tulee kirjailla 12x12 sentin kokoiselle kankaalle lähes kankaanpalan kokoisena 12.1. mennessä. Ja nyt ei kuulemma saa sooloilla, vaan on tehtävä juuri ne kirjaimet, jotka saikin ja juuri annetun kokoiselle kankaalle. Muuten opettaja voi antaa laiskanläksyksi kaikki aakkoset!

Kuten arvata saattaa, päivä hurahti ohi lystikkäästi ja nopeasti. Kotimatkalla puhe kävi jo sen verran hulvattomaksi, että kuljettaja uhkasi ajaa meidät jatkoille Kiinaan tai jotakin sinne päin.

Kiitos kaikille mukanaolleille ja terveisiä niillekin, jotka eivät päässeet paikalle. Erityiskiitos opettajalle sekä päivän parhaasta taidetarjonnasta vastanneelle kukkamerien ja keramiikan taitajalle!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa hurjan kivalta hommalta.. siis kokoontumiset ja paketit sun muut...

  VastaaPoista
 2. aijai. aijai. mää oon niin kade. pakettini sain kyllä jo silloin kun meillä kävitte-kiitos sille keramiikanjakukkamerentekijälle.. :) mutta tuosta päivästä, seurasta ja kaikesta muuten vihreänä. ihanalta kuulostaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille-päivä oli hurjan kiva! Meillähän meni ylitöiksi- vai oliko se sittenkin jälki-istuntoa tottelemattomuudesta annettujen tehtävien sääntöjen noudattamattomuudesta?- Voitte itse päättää.;-)t.ope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälki-istunnoksi se oli vähän liian hauskaa!

   Poista
 4. Hih, luulin hetken aikaa että olet kuvannut pyjaman :D Minulla nimittäin on juuri tuon kuvan mukaiset mustavalkoruudulliset pyjamahousut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko katsonut, että puuttuuko niistä toinen lahje? :D

   Poista