keskiviikko 14. elokuuta 2013

Hölmöläisen hölttänäValmista tuli! Koko kesän ainoa käsityöprojekti on saatettu päätökseen. Ei tullut ihan sitä mitä piti, mutta jotakin kumminkin.

Eli aloin kesällä haluta virkattua huivia. Ajattelin mielessäni sellaista oliivinvihreää kolmiohuivia, jonka voisi kietaista kaulaan tai tarvittaessa harteille. Kaupassa kuitenkin jostakin mielijohteesta laitoin kädessäni olleet oliivinvihreät kerät takaisin hyllyyn. Niiden sijasta kiikutin kassalle kahta alekorissa ollutta kerää Novitan Puro batikkia (enkä suinkaan villaista Nova Puroa, kuten erehdyin jossakin mainitsemaan).

En sen kummemmin etukäteen suunnitellut tekelettäni, vaan aloin vaan virkata. Virkkasin tarvittavan määrän ketjusilmukoita ja sitten jatkoin pylväsmeiningillä. Kavensin systeemiä joka kierroksella laidoista.

Varsin pian huomasin kaksi pikku juttua. Ensinnäkin, että ei sitä kahdella kerällä mitään kolmiohuiveja virkkailla. Toisekseen sen, että jos minä aion virkata kyseisetä langasta kolmiohuivin ja kietoa sen kaulaani, niin on se sen verran painava, että siinä saa jonkinlaisen niskatuen hommata.

Seuraavilla kauppareissuilla piti siis silmäillä lisää alekoreja. Ostin kaksi kerää lankaa lisää ja päätin, että näillä mennään tuli mitä tuli.

Lanka riitti kolmiohuiviin, mutten oikein tiennyt mitä teen tuolla omituisella kolmiohuvilla. Peilin edessä se sitten muotoutui yritysten ja erehdysten kautta kuvan hölttänäksi - mikä sitten lieneekään nimeltään.


Hölttänä on siis kolmio, jota on ommeltu sivuilta pikkuisen kiinni niin, että sain hianreiät. Eteen virkkasin vielä nappilistoiksi pikkuisen pätkän levennystä.

En tiiä saiko tuosta mitään tolkkua, että miten se on tehty. Mutta se on tehty vähän niin kuin hölmäläisten peitto.

10 kommenttia:

 1. Samapa kait mikä se on nimeltään, mutta hauskalta se näyttää!

  VastaaPoista
 2. Takuulla käytössä mukava ja nimikin oikeen hauska

  VastaaPoista
 3. Se on ihana!
  -mammavirpi-

  VastaaPoista
 4. Mulle kans :) Eikä se lainkaan muistuta hölmöläisen peittoa.
  -Katri-

  VastaaPoista
 5. hölmöläisen hölttänä on oikeinkin kivan näköinen, nimeä myöten. :) kauniit värit. tämä toivoton neuletumpelo täällä ei voi käsittää että joku vain vähän tekee tuohon lisää ja kaventaa tuolta ja kääntää ja vääntää. ja tuloksena on kaunis vaate. huhheijaa!!

  VastaaPoista
 6. Hölttänä. :-) Hyvä sellaisena.

  VastaaPoista
 7. Niin hyvä nimi!! Hölttänä on varmaan varsin tarpeellinen ja käyttökelpoinen vaate. Mulla ei ole vielä...t.anu

  VastaaPoista
 8. Kiva hölttänä. Tuommonenhan pitäs tehä itellekki. Ja värkistä ei oo tällä mummolla puutetta. ;)

  VastaaPoista