keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Onnistunut entraus

Älä osta mitään vaatteita sovittamatta, ei edes kirpputorilta -periaatteeni koki kovan kolauksen. Kirpputorilta lähtiessä katse osui seinällä roikkuvaan, käyttämättömään, hyvälaatuiseen, sopivankokoiseen ja edulliseen puseroon, jossa oli kiva pieni rypytetty helmahörhelökin. Joku sai minut unohtamaan periaatteni, tarttumaan paitaan ja palaamaan kassalle.

Kotona huomasin olevani napapaidan (no ainakin melkein) omistaja. Harmitti niin vietävästi. Sitten kuitenkin muistin, etteihän se mummukaan mitään kaupan vaatetta käyttöön ottanut ennen kuin oli vähän enrannut sitä.

Jatkoin paitaa jo aiemmin käsityötarpeisiin päätyneen poolopaidan pätkällä. En purkanut helmahörheöä irti, vaan leikkasin paidan kahtia noin viisi senttiä hörhelön yläpuolelta ja laitoin jatkokappaleen siihen väliin.

Kuvasta ei kyllä taida saada mitään tolkkua. Sen siitä näkee, että paita kaipaisi silittämistä. Ehkäpä tässä joku päivä. Toimivatko ne edes samana päivänä ompelukone ja silitysrauta?

4 kommenttia:

 1. Loistava entraus, reipas tyttö! Mulla on käynyt niin (Samoilla periaatteilla sovitusten suhteen kuin sinä), että kirpparilla sovituskopissa kolttu on jostain syystä näyttänyt ihan jees-mekolta, mutta kotona huomaan, että hups, vikaostos. En tiedä mikä sokaisee, joku hullu ostoskiilto silmissä vai mikä. No joo, mutta entrattavaa olisi täälläkin, en vaan mitenkään saa aikaan. Ehkä tämän myötä kuitenkin koitan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Tuokin on kyllä niin totta, että kirpparin peilissä näyttää paremmalta. Ehkä halvan ostoksen mahdollisuus sokaisee. Ei muuta kuin entraamaan!

   Poista
 2. hyvä entraus! ja jotenkin tuli niin hyvä mieli tuosta entraus-sanasta, se toi ihan mieleen äidin. :) sillä oli aina niitä entrattavia juttuja. vähän olin unohtanut tuon sanan...

  mua niin naurattaa tuo-että toimivatkohan edes samana päivänä ...hih. eivät ainakaan jos on oikeita silitettäviä niinkuin kauluspaitoja jne, mutta luulen että kyllä se lämpiää jos niinkuin vaikka tukikangasta, tyvekistä puhumattakaan!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entraus-sanaa pitäisi ehdottomasti viljellä enemmän. Muistetaanpa lauantainakin entrata jotakin (tai ainakin suunnitella)!

   No joo, kyllä se tosiaan joissakin tapauksessa lämpenee samana päivänä ihan sujuvasti! :D

   Poista