lauantai 18. tammikuuta 2014

Läpinäkyvää

Niinkuin on tullut mainittua, käsityökerhon kevään ensimmäisen työn teemana on läpinäkyvyys. Minulta putkahti ulos ensimmäinen teeman työ hetimmiten viime lauantain käsityöpäivän jälkeen.
Siinäpä se. Työ on kooltaan 9x13 senttiä ja nimeltään kasvuhuone. Kasvuhuoneessa kasvaa muun muassa pikkupikkunukke ja nukkekodin lusikka ja veitsi.

Työn etupuoli on organzaa, johon on tehty kohollaan oleva ruudukko tyvekin avulla. Tausta on farkkua. Välissä on paperi, johon kiinnittelin ensin organzan pikkutavara kerrallaan käsin ommellen.
Eli ensi on omelttu tyvekistä (juu juu, suojahaalareista) leikattuja suikaleita kankaalle. Sitten tyvekin kohtia silitellään niin, että se alkaa sulata ja kutistua. Kutistuessaan se vie kankaan mukavasti ryttyyn.
   
Kasvuhuoneen tilkusta en ehtinyt ottaa kuvaa keskeneräisenä, mutta tuossa alimmaisessa kuvassa vielä hyviä, läpinäkyviä alkuja seuraaviin töihin.

6 kommenttia:

 1. oooooooh! voi miten on hieno. hieno. mulla ei tullut silloin eikä vieläkään ihan mitään. tästä saattaisin napata idean, kun nuo talot on jotenki sydäntä lähellä. kasvuhuone. mahtava ajatus!!!

  VastaaPoista
 2. Hieno kasvuhuone. Päivänä 'kun' minäkin aioin kokeilla tuota läpinäkyvyyttä.
  -Katri-

  VastaaPoista
 3. Ihana talo, loistava nimi.
  en minä sittenkään tästä blogimaailmasta poissa voinut olla, kuvat ja sanat löytyivät mutta nimi vaihtui.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Ja tervetuloa linjoille Martta Maatuska!

  VastaaPoista