torstai 22. toukokuuta 2014

TSH

Kevään luku-urakkani Taru Sormusten Herrasta on saatu päätökseen. Luulin, että siihen menee koko kesä (koska kesällä ei tule niin paljon luettua), mutta päälle iskenyt riivaava flunssa vähän edesauttoi tarun etenmistä.

Joskus taannoin nuorempana yritin tuota kirjaklassikkoa lukea, mutta silloin en päässyt alkua pidemmälle. Ei alku mennyt nytkään ihan sujuvasti, mutta kunhan vauhtiin pääsi, niin sittenhän se oli yhtä seikkailua, jota ei tullut mieleenkään jättää kesken. Vieläkään minusta ei tullut fantasiakirjallisuuden suurta fanittajaa, mutta kyllä tämän lukeminen kannatti!

Kirjassa paljon mukavan kutkuttavia lauseita, joita piti pitkään makustella suussa ja mielessä. Näin flunssavuoteella esimerkiksi hymyilin pitkään ja toiveikkaana lauseelle: "Eikä kukaan ollut sairas ja kaikilla oli mukavaa paitsi niillä joiden piti leikata ruohoa."

5 kommenttia:

 1. ennen lukemista mietin otsikkoa. ajattelin että kyseessä on joku tyvekisä seuraava tai jotain muuta kupruilevaa tai läpinäkyvää. :) ei ollutkaan, vaan ihan tuttu juttu minulle. muistan sen kesän, kun tuon järkäleen ahmin...sadepisaroiden ropistessa mökkivintillä, sumun noustessa kesäyönä saaren takaa oli välillä melkein Keski-maan tunnelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mietin kovasti otsikkoa, kun kaikki "Tarun päätös" -tyyppiset tuntuivat kovin dramaattisilta. Mutta vähän tyvekin kaltaista salamyhkäisyyttähän tuossa kirjassa on! Minä muistan nuoruudesta yhden kesän, jollon luin Sinuhe egyptiläisen. Kesää kesti ja kesti, samoin kuin kirjaa. :)

   Poista
 2. Ihailuni! En ole päässyt alkua pidemmälle.
  Potterit taistelin läpi yhtenä kesänä muutama vuosi sitten. Pystyisinkö tähänkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se menee, kun alkuun pääsee, mutta se alku on jotenkin takkuista. :)

   Poista