keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kirjahaaste suoritettu

Aloitimme vuodenvaihteessa tyttären kanssa kirjahaaste-kilpailun. Eli muokkasimme hieman tuota eri nettiyhteisöissä kiertänyttä Nämä kirjat pitää -lukea listaa. Sovimme, että häviäjä ostaa voittajalle eli haasteen kirjat ensimmäiseksi lukeneelle kirjan. Tytär oli osan vuotta joutilaana, joten ehti tietysti lukea listan kirjat jo ajat sitten. Minä sain haasteen suoritettua tänään.

Listallahan on siis kirjoja tyyliin: "Kirja, kirjailijalta, jolla on samat nimikirjaimet kuin sinulla" (Tove Jansson) tai "Kirja lapsuudestasi" (Viisikko ja aavejuna).

Haasteen myötä tuli luettua monta kirjaa, joihin ei muuten olisi tarttunut. Tähän kastiin menee vaikkapa Vänrikki Stoolin tarinat (yli satavuotias kirja) tai Minna Canthin Anna Liisa (näytelmä).

Muutaman kirjan kohdalla piti käydä tyttären kanssa pieni WhatsApp-neuvottelu, että onko jokin kirja sovitettavissa tiettyyn kategoriaan.

Haasteen viimeiseksi kirjaksi minulla jäi "Kirja, jonka aloitit, muttet lukenut loppuun". Siihen kategoriaan löytyi lähes yöpöydän ulottuvilta Matti Hällin Kvartetti. Muistan kotikulmillani kesiään viettäneen Hällin lapsuudestani.

Niin - haasteeseemme kuului 39 kirjaa. Niiden lisäksi luin hieman vajaan vuoden aikana 10 muuta kirjaa. 

6 kommenttia:

 1. Minä voisin kohta kilpailla itseni kanssa Montalbano-kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Lissu! Minä en ole tainnut Montalbanoihin tutustua ollenkaan!

   Poista
 2. Minäkin mietin tarttuisinko tähän lukuhaasteeseen, mutta ajattelin sitten mennä kirjavuoden ihan vapaalla tavalla.

  Nyt vielä kiinnostaa, että minkä kirjan hankit voittajalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kävin heti tällä viikolla lainaamassa kirjastosta mitä sattuu -kirjoja! Ja juu, kuten olikin jo puhetta, opiskeluihin liittyvän kirjan ostin voittajan toivomuksesta!

   Poista
 3. Mukavan kuuloinen haaste :) Lukeminen on valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle - johtuneeko se tästä, niin helposti mukaansa tempaamasta, nettimaailmasta. Mutta: Ehkäpä ensi vuonna....taisitten eläkkeellä ...
  -Katri-

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä ollut ihana yhteinen haaste tyttären kanssa. Minun tyttäreni on laiska lukija. Hän haastoi itsensä lukemaan tätä vuonna kirjan kuukaudessa. En tiedä, onko tammikuun kirja oli luettu...
  Mikä oli vuoden kirjahelmi listallasi?

  VastaaPoista